Nieuwbouw Nieuws

MUF

14-03-2016
Blog - 'Het leven is maar een beetje muffig, er gebeurt niet zoveel meer.' En daarom wilde ze liever dood. Ze was ook al honderd jaar. Heeft het leven dan nog zin? Waar ben je dan nog op weg naartoe? En hoelang moet je daar nog op wachten? En waarom?
Haar zoon was een paar maanden geleden al overleden. Misschien wilde ze daarom nu ook wel het liefst dood, dat liet de documentaire over de Levenseindekliniek niet zien. De dag voor haar zelfverkozen dood ging ze nog een keer naar het strand. Haar schoondochter ging mee. Haar broze oude lijfje werd in een rolstoel met grote ballonbanden het strand op gereden. Ze genoot!

Toen de dokter de volgende dag met zijn spuit tegenover haar zat zei ze een beetje bedremmeld: 'Ik had zo'n gezellige dag gisteren. Dan wil je dus eigenlijk helemaal niet dood.' Maar ze ging toch. Haar buren kwamen nog even afscheid nemen, de oude dame woonde nog zelfstandig. 'Je weet dat we het er niet zo mee eens zijn hey' zeiden de buren nog. Maar ze begrepen het wel. Dus ze lieten haar gaan.