Nieuwbouw Nieuws

Het nieuwe wonen van zelfbouw tot ontwikkelen op aanvraag

21-10-2013
Op donderdag 21 november 2013 zal er het congres over "Het Nieuwe Wonen" plaatsvinden in het Novotel in Amsterdam. Het thema van het congres is Het Nieuwe Wonen, waarbij meer en veel indringender dan voorheen, de klant centraal staat.

Het Nieuwe Wonen bestrijkt een spectrum van zelfbouw (particulier opdrachtgeverschap) tot aan vergaande consumentgerichte bouwconcepten. Hierbij worden individuele keuzes gekoppeld aan een lean-bouwproces (afgeleid van het Lean-verbetermodel) en vroege prijszekerheden. Binnen het spectrum van Het Nieuwe Wonen zien we niet alleen koopwoningen maar ook huurwoningen die met bewonersinvloed zijn ontwikkeld.

Informatiecentrum Eigen Bouw (ICEB), Vastgoedjournaal en Nieuwbouw Nederland organiseren dit congres voor gemeenten, corporaties en andere geïnteresseerde vastgoedprofessionals om kennis te delen over nieuwe ontwikkelingsconcepten. Sprekers uit uiteenlopende organisaties leggen uit hoe zij met Het Nieuwe Wonen omgaan – vanuit het perspectief van bijvoorbeeld ICT of consumentenonderzoek – en hoe dit past bij de huidige staat van de markt en de wensen van woningzoekers.

SPREKERS:

Blauwhoed
Blauwhoed is een antwoordgerichte ontwikkelaar en ontwikkelt al haar projecten 1 op 1 met (eind)gebruikers. Zij worden vroegtijdig betrokken en nemen actief deel aan het ontwikkelproces in co-creatie. Met als gevolg tevreden kopers of huurders en waardevolle plekken. Hoor op het congres meer over hoe Blauwhoed dat doet. Yvonne van Mierlo zal haar visie delen met de aanwezigen.

Nieuwbouw Nederland
Wonen gaat niet meer over stenen maar over mensen. Weten voor Wie je Wat bouwt en Waar je dat moet doen. Ieder huis moet raak zijn! Met de huidige mogelijkheden van internet kunnen marktpartijen (gemeenten, corporaties, ontwikkelaars en CPO-initiatieven) online de dialoog aangaan met de woonconsument. Nieuwbouw Nederland biedt totaaloplossingen aan een groot aantal organisaties in de vastgoedwereld, van private organisaties tot de overheid zelf. De oplossingen van Nieuwbouw Nederland helpen deze organisaties op een aantal belangrijke gebieden, zoals hun klantcontact te optimaliseren, de huidige staat van de markt te begrijpen, de woonwensen van huidige en toekomstige klanten leren kennen of hun nieuwbouwprojecten beter te presenteren. Arjan Veelers, directeur van Nieuwbouw Nederland, zal de mogelijkheden kort en bondig presenteren.

ICEB
De noodzaak om de klant centraal te stellen is duidelijker dan ooit aanwezig op de woningmarkt. Op velerlei manieren wordt de toekomstige bewoner aan tafel van de ontwikkelende partijen gevraagd, of neemt hij zélf de ontwikkeltaak op zich, als particuliere opdrachtgever. Hoe dan ook, woonwensen en woningaanbod komen dichter bij elkaar dan we gewend waren op de woningmarkt en dat is winst voor iedereen. Vanuit het Informatie Centrum Eigen Bouw, een initiatief van de Rijksoverheid om eigenbouw te stimuleren, geeft Hans Vos een actueel overzicht van het spectrum van eigen bouw tot mede opdrachtgeverschap. Er zijn praktische lessen te trekken uit diverse voorbeelden in het land. Wat werkt en voor wie? Is eigenbouw de redder van de crisis, een katalysator voor de stad of een niche in de markt? En wat doet de overheid zelf eigenlijk nog?

Woonconnect
De woningmarkt verandert van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd. Dat betekent dat huizen aan individuele woonwensen moeten voldoen. Hoe kun je dan nieuwe wijken ontwikkelen? Of wijken renoveren? Hoe krijg je dat efficiënt? Hoe zorg je ervoor dat dat betaalbaar blijft? WoonConnect zet de bouw en de woningmarkt volledig op zijn kop. Super efficiënt en toch precies op maat voor elke bewoner.

Met WoonConnect reduceert een ontwikkelaar proceskosten én faalkosten en bouwt hij een betere en duurzamere woning. Daarbij zorgt de maximale keuzevrijheid in de WoonConfigurator voor een grote klanttevredenheid en een gevarieerd straatbeeld! WoonConnect maakt voor elk project een website met WoonConfigurator op maat. De gebruiker beschikt hiermee over een realtime BIM model met geïntegreerde bouwkundige en bouwfysische rekenprogramma's en een speciale energiemodule. Paul van Pelt deelt zijn visie met de aanwezigen.

PROGRAMMA:

12.30-13.30 Inloop lunch
13.30-14.30 Blauwhoed Yvonne van Mierlo en ICEB Hans Vos
14.30-15.00 Pauze
15.00-16.00 Nieuwbouw Nederland Arjan Veelers en WoonConnect Paul van Pelt
16:00-17:00 Borrel met hapjes

INSCHRIJVEN:

Wenst u deel te nemen aan deze dag? Stuur dan een mail naar info@vastgoedjournaal.nl met als onderwerp 'ZELFBOUW CONGRES' De deelname aan deze bijzondere dag is geheel gratis.