< Vorige Column index Volgende >

Column: Comfort met een Hoofdletter!

Auteur: Bas Wieringa
Datum: 29-06-2010

De koper is de baas bij zijn nieuwbouw woning.

Als we met iets kleins als een telefoon kunnen bellen, muziek luisteren, foto’s maken, e-mailen, twitteren en onze agenda bijhouden, waarom kan iets groots als een huis dan niet mee gaan met onze comfort flow?

We geven aan een huis het grootste deel van ons geld uit. Waarom doen we hier dan ook niet wat extra’s zoals; met één knop het licht uit, met één knop het licht in de juiste sfeer, je slaapkamer verlichting uit met een knop bij je bed?

Deze voorbeelden geven aan dat er heel wat meer mogelijk is met je huis. Waarom nog met een sleutel het huis afsluiten terwijl we al jaren onze auto met een afstandbediening op slot ‘klikken’.

Hoe veel schakelaars moet u in huis bedienen om ’s avonds de verlichting aan- en uit te zetten? Waarom geen bewegingsmelders in de hal, het toilet, de overloop, de badkamer en de berging? Je kunt je altijd veilig bewegen en de lamp wordt nooit meer vergeten! Daar komt de energie besparing, de veiligheid en het comfort!

De meeste aannemers en installatiebedrijven zijn een beetje ‘bang’ voor slimme techniek. Dit is nergens voor nodig. Er staan veel slimme handjes klaar om de bewoner te helpen aan een moderne installatie.

Keuze voor een internationale open standaard voor gebouw automatisering is van groot belang. Je kunt met één afstand bediening de TV, de gordijnen, het deurslot, de verlichting en als je dat wenst de haard aansturen.

Ps. Niet verder vertellen, binnenkort kun je dit ook met een applicatie op je smartphone.

Wil je domotica een keer beleven? Stuur maar ’n mailtje!

Ook jij verdient in je nieuwbouwwoning gemak, veiligheid en comfort!