< Vorige Column index Volgende >

Column: Binnen fijner dan buiten!

Auteur: Bas Wieringa
Datum: 24-05-2011

Lekker voorjaar, een fluitende vogel en een zonnetje op in je gezicht. Een moment wat we koesteren. In ons kikkerland is de dagelijkse praktijk vaak anders; nat, verkeerslawaai, stof of pollen benemen ons het leefplezier.

Veel bouwers richten zich op ‘binnen fijner dan buiten’. De basis van ons bouwbesluit omschrijft dat je veilig, droog en zonder tocht moet kunnen wonen. Goed afsluitbaar, goed geïsoleerd en geventileerd en met voorzieningen die vandaag de dag bij ons welzijn passen; keuken, badkamer, aansluitmogelijkheden voor multimedia en andere persoonsgebonden apparatuur.
Als huis eigenaar ben je zelf verantwoordelijk dat je huis een plek is waar je binnen gelukkiger bent dan buiten, zeker als je géén garantie meer hebt op nieuw- of verbouw werkzaamheden. Sta bijvoorbeeld maar eens stil bij bekende technieken die je in het dagelijks leven tegen komt; automatische verlichting, automatische deur vergrendeling, pas-toegangscontrole, loop route verlichting, een apparaat in de ‘slaapstand’ zetten, makkelijk bedienbare ventilatie of deuren. Technieken van alle dag maar niet standaard in je nieuwbouw huis. Er zijn in alle regio’s van Nederland specialisten die je volledig kunnen helpen met het realiseren van jouw woon plezier.
Kijk maar eens op www.mijninstallateur.com, of kom naar de showroom van Hager in ’s-Hertogenbosch (op afspraak).

Als U geïnteresseerd bent in alle details over woning agentia die uw gezondheid beïnvloeden, TNO heeft samen met Willem Koppen VastGoed een breed onderzoek gedaan. Té warm, té koud, tocht, vuile binnen lucht, chemische stoffen, ongewenst geluid, elektrosmog, onveilige vlucht- en hulp routes bij alarm zijn zo maar een paar voorbeelden. Maak voor jezelf uit welke zaken je wilt aanpakken en laat je niet ontmoedigen door partijen die je niet willen helpen, zoek dan even door!