< Vorige Column index Volgende >

Column: Huis voorzien van techniek uit de auto.

Auteur: Bas Wieringa
Datum: 07-01-2011

Onze auto’s bieden veel luxe, centrale deur bediening, automatische verlichting, automatische klimaat regeling en standaard een radio met bluetooth. Deze technieken worden regelmatig ook in huizen toegepast. Van belang is dat je wel de juiste partner vindt!

Comfortabel wonen met een huis welke je kunt inregelen naar je eigen wensen.
Wekelijks worden woningen met nét dat beetje meer comfort opgeleverd. Lekker thuis vertrekken en weten dat je met één knop het huis in de ‘afwezig-stand’ hebt gezet. Veilig thuiskomen en met één druk op de knop het huis in de ‘welkom-stand’ zetten. Zeker weten dat het ruimtes in huis de gewenste temperatuur hebben met altijd een gezonde lucht samenstelling.

Nieuw is dat je afstandbediening gewoon je ‘smartphone’ is. Niets ingewikkelds met nog meer afstandbedieningen erbij. Gewoon je telefoon, ook gekoppeld met je deurbel en elektrisch deurslot. Wat wordt het toch makkelijk om boodschappen te ontvangen!

Of je nu een nieuw huis koopt of een bestaande woning verbouwt, deze technieken zijn zeer betrouwbaar en uitvoerig getest. Wel zorgen dat je installateur van de hoed en de rand weet. Je kunt er bij jouw in de buurt één zoeken via www.mijninstallateur.com

Mocht je ook je audio- en video installatie willen integreren dan is dat géén enkel probleem. Wel even de juiste partner selecteren die dit vaker heeft opgeleverd. Vanzelfsprekend is het uitvragen om referenties noodzakelijk om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Op een auto schrijven we zomaar € 5.000 per jaar af. En elke 4 tot 5 jaar komt er een nieuwe. Op een eigen woning schrijven we (op lange termijnen) nagenoeg niets af. Waarom nemen we dan genoegen met aparte knoppen voor alle lampen, één thermostaat, géén radio, géén koeling en een slot met een sleutel? Afhankelijk van je wensen kun je al voor 3 afschrijvingstermijnen veel extra comfort realiseren. Er zijn veel ervaringen. Vraag maar na.