< Vorige Column index Volgende >

Column: Belastingaangifte: tips voor mensen die in 2015 een nieuwbouwwoning hebben gekocht

Auteur: Olivier Tardieu
Datum: 03-05-2016

Belastingaangifte: tips voor mensen die in 2015 een nieuwbouwwoning hebben gekocht

In de maanden maart en april verzamelt belastingplichtig Nederland massaal alle gegevens voor de belastingaangifte. Heb jij het afgelopen jaar een nieuwbouwwoning gekocht en moet je je aangifte nog doen? Als woningbezitter moet je een heleboel gegevens invullen op het belastingformulier. Met de tips in dit artikel zorg je dat je geen voordeel misloopt.

Hypotheekrenteaftrek

De hypotheekrenteaftrek is een belastingvoordeel dat voor alle woningeigenaren geldt, dus ook bij nieuwbouw. Sinds 2013 heb je hier alleen recht op bij een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Met de hypotheekrenteaftrek kun je de hypotheekrente die je betaalt, aftrekken van je belastbaar inkomen. Let er wel op dat dit alleen geldt voor de hypotheekrente, niet voor het bedrag dat je betaalt aan aflossing.

De hypotheekrenteaftrek zal in de komende jaren geleidelijk worden afgebouwd. Elk jaar neemt deze met 0,5% af totdat het gedaald is naar 38%. Momenteel merken vooral mensen met hogere inkomens deze vermindering, maar op een gegeven moment kunnen alle woningeigenaren een kleiner percentage van de hypotheekrente verrekenen met je inkomstenbelasting.

Andere aftrekposten voor nieuwbouwwoningeigenaren

Er zijn nog meer aftrekposten waarop jij recht hebt als je in 2015 een nieuwbouwhuis hebt gekocht. Je mag de kosten die je maakt voor het afsluiten van je nieuwbouwhypotheek fiscaal aftrekken. Het zou jammer als je iets vergeet, dus hier staan ze allemaal op een rij.

Aftrekposten voor woningeigenaren:

  • Hypotheekrenteaftrek;
  • Notariskosten voor de hypotheekakte;
  • Kosten voor het hypotheekadvies;
  • Afsluitkosten Nationale Hypotheek Garantie (NHG);
  • Taxatiekosten (alleen bij zelfbouw of nieuwbouw boven € 500.000);
  • Rente over eventuele restschuld als je je vorige woning hebt verkocht (15 jaar aftrekbaar);
  • Kosten nieuwbouwdepot.

Aftrekpost voor nieuwbouwkopers: bouwdepot

Als je nieuwbouw hebt gekocht kun je ook de kosten van het nieuwbouwdepot aftrekken. Uit dit depot bekostig je de bouw van de woning. Tijdens de bouw betaal je rente over je hypotheek en je ontvangt rente over het resterende bedrag in het bouwdepot. Hoe dit bouwdepot precies werkt, lees je in mijn vorige column.

De aftrekpost die je mag invullen is het verschil tussen de rente die je betaalt en ontvangt. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet de lening tot de eigenwoningschuld horen. Verder mag je gedurende twee jaren deze kosten aftrekken. Deze termijn gaat in op het moment dat je de koopovereenkomst tekent. Heb je op dat moment nog geen lening? Dan start de termijn wanneer de levering bij de notaris plaatsvindt. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Belastingdienst.

Vergeet niks op te tellen bij je belastbaar inkomen

Al deze aftrekposten zijn fijn, maar je moet als huiseigenaar niet vergeten om ook een aantal zaken bij je belastbaar inkomen op te tellen. Denk bijvoorbeeld aan het eigenwoningforfait. Dit houdt in dat er fictieve inkomsten worden geteld die jij uit jouw woning verkrijgt. Dit komt bovenop jouw werkelijke inkomen . Heb je de woning (deels) verhuurd? Dan moet je de opbrengsten hiervan soms ook bij je inkomen optellen. Check ook hier goed welke regels voor jou gelden. En vergeet ook niet te kijken welke eisen de geldverstrekker hieraan stelt.

Wanneer moet je aangifte doen?

Heb je een aangiftebrief ontvangen? Dan ben je hoe dan ook verplicht om belastingaangifte te doen. Heb je deze brief niet gekregen, maar weet je al dat je belasting moet bijbetalen? Ook dan moet je aangifte doen. Misschien heb je recht op hypotheekrenteaftrek of nog andere aftrekposten. In zo'n geval zou het natuurlijk zonde zijn om geld mis te lopen.

Uitstel aanvragen

Let goed op de deadline voor de belastingaangifte. Je moet voor 1 mei de aangifte compleet ingeleverd hebben. Gaat het je niet lukken om dit op tijd te doen? Dan moet je voor 1 mei uitstel aanvragen. Als je geen uitstel aanvraagt en de aangifte niet op tijd inlevert, krijg je een herinnering van de Belastingdienst. Voorkom dat je een aanmaning krijgt door hier op tijd op te reageren. Ben je wel te laat en ontvang je een aanmaning? Dan riskeer je een boete wanneer je de aangifte niet opstuurt binnen de termijn die in de aanmaning staat.