< Vorige Column index Volgende >

Column: Een kritische kijk op vastgoed!

Auteur: Marloes van Drie
Datum: 10-08-2010

De vastgoedmarkt is elke dag in beweging. Dat wat je gisteren bedacht hebt kan wellicht vandaag al niet meer aansluiten bij de wensen van de klant.

Nieuwe uitdagingen en veranderende klantwensen vragen om passende reactie en snel schakelen. En dat is nu precies waar mijn passie ligt.

Wanneer er concepten of producten ontwikkeld worden zou men niet moeten denken vanuit zichzelf maar vanuit de klant. De klant centraal zetten, consument gericht ontwikkelen. Een veel gehoorde term op dit moment. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk?!?

Hoe schud je het traditionele denken van je af en heb je het lef om anders te denken. Creatief en vernieuwend. Anders dan anders.

Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat wanneer men beter luistert naar de klant (of dit nu een particulier of een bedrijf is) er samen gekomen kan worden tot optimalisatie van een product. Dit product zal anti – cyclisch reageren en zal WEL aansluiting vinden bij de markt.

Aan de hand van mijn columns wil ik de lezer meenemen in de vastgoedwereld. Waarom reageert men zoals hij/zij doet op een bepaald product. Waarom vinden sommige producten wel aansluiting bij de markt en nog belangrijker wat maakt deze producten dan zo succesvol?

Kortom, een kritische kijk op vastgoed !Over Marloes van Drie

Meer columns van Marloes van Drie:

22-09-2011
The Next Generation

18-10-2010
De consument bepaalt.