Nieuwbouw Columnist

Peter Verleg

Naam: Peter Verleg
Bedrijf / Instelling: Stichting SIR-55
Functie: Voorzitter
Adres:Veldm. Montgomerylaan 339, 5612 BG Eindhoven
Email:
Website:www.sir-55.nl
Opleiding

 • Onderwijskunde/1970-1975/+trainer/opleider managementleergangen
 • Katholieke Leergangen/Tilburg/Rijksuniversiteit Utrecht
   

Werkervaring

 • Bestuurder Voorzitter College van bestuur in het HBO / Hogeschool Domstad/ Voorzitter Raad van Bestuur Educatieve Federatie Interactum
 • Landelijke functies bij de HBO-raad
 • Voorzitter Businessclub FC Utrecht
   

Nevenfuncties

 • Voorzitter Raad van Toezicht KSU
 • Adviseur Vlaamse overheid / voorzitter Accreditatiecommissie NVAO
   

Bio

Peter Verleg (1944) is sinds 2001 voorzitter van Stichting SIR-55.
In zijn bestuurlijk loopbaan in het Hoger Onderwijs (Voorzitter College van Bestuur/Voorzitter Raad van Bestuur) heeft hij als opdrachtgever kennis en ervaring opgedaan in de bouwsector. “Een professionele opdrachtgever- weten wat je wilt – krijgt het gebouw dat hij wil”.
Beschikt over bestuurlijke ervaring zowel in landelijke, regionale en internationale verbanden en in diverse sectoren (gezondheidszorg, onderwijs, betaald voetbal/topsport, bouwsector en financiële dienstverlening).
Sinds 2005 is hij directeur-eigenaar van Peter Verleg Consultancy BV.
Nevenfuncties: Voorzitter Raad van Toezicht van de Katholieke Scholenstichting Utrecht, adviseur CDA (lokaal).
In 2009 was hij op verzoek van het Wetenschappelijk Instituut van het CDA voorzitter van de commissie die een rapport schreef over de problemen in de woningmarkt: “ De woningmarkt in beweging” – naar een markt die werkt. De analyse betreft een integrale benadering van de huur- en koopmarkt.

Verder
Gehuwd, vader van 3 zonen, opa van 6 kleinkinderen, langeafstandfietser, wielrenner en ik tennis en golf, lid van een filosofieclubje, een wijngenootschap en een kookclubje, politiek geëngageerd (CDA). Een rode draad is : Strategisch beleid : beweging in een organisatie , naar buiten gericht en zorgzaam voor medewerkers.