Nieuwbouw Nieuws

Modern interieur: 6x wooninspiratie

19-07-2019
Moderne interieurs zijn ontzettend trendy. De strakke vormen en elementen gecombineerd met stoere meubels en luxe accessoires geven deze stijl een eigentijdse look. Je kunt ontzettend veel kanten op met een modern interieur. Ben je opzoek naar inspiratie voor jouw interieur? Lees dan snel verder!

1. De basis
Een modern interieur begint met een basis. Deze basis bestaat vaak uit 4 kleuren, namelijk: wit, zwart, grijs en bruin. Schilder je muren bijvoorbeeld wit en voeg hier zwarte elementen aan toe, zoals mooie zwarte fotolijsten of zwarte houten jaloezieën. Hiermee ontstaat de basis van het moderne interieur. Nadat de basis gecreëerd is, zorg je voor balans in je interieur met opvallende accessoires of bijvoorbeeld een gekleurde poef.

2. Strakke lijnen
Denk je aan een modern interieur, dan denk je vaak aan strakke lijnen. Strakke lijnen creëer je door bijvoorbeeld strak meubilair. Denk hierbij aan een vierkante of rechthoekige tafel of een mooie strakke fauteuil. De strakke lijnen en vormen maken het interieur erg modern. Ook kun je de strakke lijnen terug laten komen in je raamdecoratie. Houten jaloezieën passen hierbij perfect.

3. Houten jaloezieën voor een modern interieur
Houten jaloezieën maken het moderne interieur af. De strakke lamellen zorgen voor een mooi geheel met het interieur. Ook matcht het hout van de jaloezieën mooi met alle andere houten elementen. Houten jaloezieën zijn daarnaast ook nog eens elektrisch bedienbaar. Wil je houten jaloezieën bestellen om jouw moderne interieur af te maken? Bestel ze online bij INHUIS Plaza.

4. Minimalistisch
Bij een modern interieur is het van belang dat er niet te veel accessoires worden toegevoegd. Deze kunnen het interieur al snel te Scandinavisch maken. Kies voor een aantal minimalistische items die jouw moderne interieur compleet maken.

5. Materiaal- en kleurkeuzes
Het is natuurlijk ontzettend leuk om verschillende combinaties te maken in jouw interieur. Zo kun je ook diverse materialen en kleuren met elkaar combineren. Materialen als hout en beton staan prachtig in een modern interieur. Dit kun je bijvoorbeeld combineren met een leuke kleur op de muur. Let er wel op dat het interieur niet te druk wordt, dit haalt het moderne gevoel weg.

6. Technologie
Een modern interieur gaat vaak heel erg met de tijd mee. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om apparatuur in jouw woning elektrisch te bedienen. Zet bijvoorbeeld de lampen aan vanaf de bank wanneer het schemerig wordt, of doe de elektrische openhaard aan terwijl je lekker op de bank blijft zitten.
Bron: van 19-07-2019