Nieuwbouw Nieuws

Dit zijn de trends op het gebied van raamdecoratie

02-09-2019
Waar zouden we eigenlijk zijn zonder raamdecoratie? Hoe zou je woning er dan eigenlijk uitzien? Bedenk eens dat we het moesten stellen zonder trendy raamdecoratie, ons huis zou een soort van kijkdoos zijn. De huizen zouden er in elk geval beslist niet fraaier op worden.

Om zonlicht te weren en ter decoratie
Raamdecoratie is vooral bedoeld om zonlicht tegen te houden en heeft daarna een sterk decoratief karakter, daarnaast kan raamdecoratie ook een isolerende werking hebben.. Bij de Gamma vind je een breed assortiment dakraamdecoratie in de vorm van gordijnen, roedes, jaloezieën, lamellen, plisségordijnen, raamfolie en plakfolie, rolgordijnen, roljaloezieën, vouwgordijnen en zonwering. De meeste van de trendy raamdecoratie kan op maat voor je worden gemaakt. Bij de specialist in raamdecoratie vond je steeds decoratie volgens de nieuwste trends.

Behalve goede gordijnen ook de juiste bevestigingsmaterialen
Wat de trends ook zijn, het aanbod gordijnen is en blijft indrukwekkend. Van een rolplissé tot vouwgordijn of heb je liever een kant-en-klaar gordijn? Het kan allemaal, helemaal omdat de gordijnen in diverse kleuren, maten en materialen beschikbaar zijn. Natuurlijk vind je daarnaast alles op het gebied van gordijnrails en accessoires, zoals je er ook de goede bevestigingsmaterialen aanschaft in de vorm van roedes, rails en ringen. Rol- en vouwgordijnen zijn heel erg praktisch en sfeervol. Let wel op, want met een vouwgordijn krijg je de kamer niet helemaal donker.

Ook glasfolie en plakplastic worden steeds vaker toegepast
Rolgordijnen schaf je aan in lichtdoorlatende en verduisterende stof, terwijl ook jaloezieën, lamellen en Velux een prachtig aanbod te bieden heeft van alleen de beste en mooiste raamdecoratie. Wat betreft raamdecoratie worden ook glasfolie en plakplastic steeds meer gebruikt. Ze bieden privacy en toch genoeg licht. Deze decoratie is in verschillende motieven verkrijgbaar en je snijdt folie en plastic zelf gemakkelijk op maat overigens. Ook kun je het in een bepaalde, afwijkende vorm maken. Met zonwering houd je zonlicht tenslotte buiten de deur en houd je het binnen koel. De trends op het gebied van raamdecoratie zijn onder meer warme kleuren met aluminium en aardetinten met Scandinavische twist. Ook jaloezieën van PVC zijn hip en voor jaloezieën worden toch al heel veel verschillende kleuren gebruikt. Wat betreft de trends voor gordijnen moet je eerder denken aan gordijnen die gekleurd, mat en linnen zijn en zeker ook gordijnen met wat meer subtiele patronen. Een ding is zeker: je hebt voldoende te kiezen als je raamdecoratie aan wilt schaffen.
Bron: van 02-09-2019