Nieuwbouw Nieuws

Waarom is een schuurmachine nou zo handig?

16-09-2019
Geen een vakman gaat een klus aan zonder een schuurmachine mee te nemen. Zo een machine die je kunt aanschaffen bij Mastertools.nl is dan ook erg handig. Een schuurmachine neemt je letterlijk en figuurlijk werk uit handen. Als je met de hand wilt schuren zal het je veel meer tijd kosten, terwijl het ook nog eens arbeidsintensief is. Wat veel mensen alleen niet weten is dat er meerdere soorten schuurmachines zijn, hieronder kun je alles over twee populaire soorten leren.

Vlakschuurmachine
De bekendste soort schuurmachine is de zogenoemde vlakschuurmachine. Dit type heeft een zool die trilt en kleine cirkelvormige bewegingen maakt. Je gebruikt de vlakschuurmachine voornamelijk om oneffenheden vlak te krijgen. Je kunt het ook gebruiken om gladde oppervlakten juist ruw te maken, waarna je het later kunt schilderen. De meeste vlakschuurmachines hebben een rechthoekige zool, je kunt ze in meerdere afmetingen krijgen. Bovendien zijn ze in verschillende groottes, vormen, gewichten en vermogens verkrijgbaar. De schuur capaciteit van de vlakschuurmachine wordt bepaald door het vermogen, maar ook de grootte van de zool en het gebruikte schuurblad. Als de oppervlaktes die je moet schuren niet al te groot zijn dan is het verstandig om een vuist of handpalm schuurmachine aan te schaffen. Ze mogen dan wel een kleinere schuurzool, toch zijn ze erg handig. Dit komt doordat ze lichter van gewicht zijn en daardoor handzamer zijn dan schuurmachines met een grotere zool.

Schuurmachine met een ronde zool
Naast de vlakschuurmachine heb je ook een schuurmachine met een zool die rond is, deze vorm wordt ook de excentrische schuurmachine genoemd. De schuurzool van deze schuurmachine kan vrij om zijn as draaien en geeft trillende bewegingen, maar ook draaiende bewegingen. Als je schuurt met zo een machine dan gaat het sneller en gelijkmatiger dan met de vlakschuurmachine. Bovendien heeft het hierbij een regelbaar toerental, waardoor het geschikt is om te gebruiken voor het polijsten en het poesten. Helaas kan een excentrische schuurmachine geen hoekjes bereiken, wat komt doordat de zool rond is. Desondanks is het wel perfect voor het schuren, borstelen en polijsten van harde materialen. Hiervoor kan je overigens ook roterende schuurmachines gebruiken. Je hebt tevens een excentrische en draaiende schuurmachine in een, wat een allround apparaat is. Je kunt hiermee fijn schuren en grof schuren, maar ook nog eens poetsen en polijsten. Daarnaast kun je de functies van deze schuurmachine apart gebruiken zonder de combinatie.

Bron: van 16-09-2019