Nieuwbouw Nieuws

Een nieuwbouwwoning of een oudere woning: wat zijn de verschillen?

24-09-2019
Veel mensen vragen zich af wat het verschil nu precies is tussen een nieuwbouwwoning en een oudere woning. Dit is natuurlijk een terechte vraag als jij in de toekomst een woning wilt kopen en om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de verschillen. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de verschillen zijn en kun je deze gebruiken in de argumentatie bij een eventuele onderhandeling van een woning. Mocht je toch advies willen van een expert, dan is het altijd verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Hierbij weet je zeker dat je er alles aan doet om het proces rondom het kopen van een woning in goede banen te leiden. Het is immers je toekomstige woning en daarom is het zeker aan te raden om hier advies over in te winnen.
De waarde van een woning
Over het algemeen zie je dat een nieuwbouw woning meer waard is dan een oudere woning. Dit heeft natuurlijk te maken met de duurzaamheid. Dit betekent niet meteen per definitie dat een nieuwe woning niet aan te raden is, want bij het kopen van een nieuwe woning gaan genoeg voordelen gepaard. Hieronder zullen we het kort hebben over een groot voordeel dat je hebt als je besluit om een nieuwe woning te kopen. Daarnaast is het altijd goed om bij het kopen van een woning de waarde te bekijken. Kadasterdata.nl biedt inzicht in de woningwaarde van een bepaalde woning en dat is erg prettig als je op het punt staat om een nieuwe of oude woning te kopen. Hierbij krijg je een goed beeld van de huidige huizenmarkt in de regio en hierdoor weet je precies wat een woning waard is. Het is zeker aan te raden om hier gebruik van te maken.
Minder gas en stroom kosten
Wat je vaak ziet is dat moderne huizen over het algemeen minder gas en stroom kosten met zich mee brengen. Dit heeft over het algemeen te maken met de nieuwe technologieën die worden toegepast. Om deze reden zie je ook steeds vaker dat men bereid is om een duurdere woning aan te schaffen. De woning is dan over het algemeen beter qua uiterlijk en qua stroom en energie is het ook een stuk voordeliger. Op de lange termijn haal je het prijsverschil van een nieuwe en een oude woning er dus zeker uit.

Bron: van 24-09-2019