Nieuwbouw Nieuws

Vijf tips voor het verhuizen naar een nieuwe woning

26-09-2019
Eindelijk is het zover. Jouw nieuwe huis is gerealiseerd en je kunt er eindelijk intrekken. Maar nu komt de stress van het verhuizen. Verhuizen naar een andere woning is natuurlijk nooit een pretje, ook niet als het huis helemaal nieuw is. Gelukkig vind je in dit artikel vijf tips die jij kunt gebruiken bij het verhuizen naar jouw nieuwe huis.

Begin op tijd met het inpakken
Het is ontzettend verstandig om op tijd te beginnen met het inpakken van al jouw spullen. Hiervoor zul je zeer waarschijnlijk verhuisdozen nodig hebben, koop deze dan ook op tijd. Eigenlijk is het het beste om elke dag een paar dozen in te pakken, zodat het werk steeds minder wordt. Als je geen ruimte hebt om de verhuisdozen op te bergen kun je een opslagruimte huren van 1Box Selfstorage. Hier kun je jouw dozen in kwijt, maar ook meubilair. Wel zo makkelijk!

Organiseren van het inpakken
Voor het verhuizen zul je onwijs veel dozen nodig hebben. Het is namelijk zeker aan te raden om elke kamer apart in te pakken. Op deze manier weet je in het nieuwe huis precies waar de dozen moeten komen. Nog een gratis tip, schrijf op de verhuisdozen wat er in zit en waar het moet komen. Zo weet je waar jouw veelgebruikte en belangrijke bezittingen in zitten.

Het inpakken van brandbare goederen
Het is mogelijk dat je brandbare goederen mee zult nemen naar jouw nieuwe huis. Zulke vloeistoffen en spuitbussen mogen beslist niet worden ingepakt. Je moet ze dus apart houden, net zoals andere schadelijke stoffen. Dit is nodig omdat een verandering in temperatuur en druk kan leiden tot een lek of zelfs een explosie. Als je ze toch in een doos plaatst en iemand raakt er door gewond, dan ben jij aansprakelijk.

Glas en servies
Een tip die veel mensen wel weten, maar toch erg belangrijk: wikkel glas en servies in papier en stop ze in kleine dozen. Je kunt tevens handdoeken en kleden gebruiken om ze extra te beschermen. Pak hierbij natuurlijk geen scherpe spullen in, dat is wel logisch, toch?

Wijzig je adres
Iets dat mensen die verhuizen nog regelmatig vergeten is het wijzigen van hun adres. Soms doen ze dit wel, maar niet op tijd. Vergeet daarom niet jouw adres overal te wijzigen. Anders kan het voorkomen dat jouw post gestuurd wordt naar jouw oude woning in plaats van het nieuwe huis.
Bron: van 26-09-2019