Nieuwbouw Nieuws

Zo kun je jouw nieuwe huis financieren

30-09-2019
In Nederland is het mogelijk om een lening af te sluiten, dit kun je gebruiken om een aankoop te financieren. Ook bij het bouwen van jouw nieuwe woning is een lening afsluiten erg handig. Hierbij zul je zeer waarschijnlijk kiezen voor een doorlopend krediet, aangezien je natuurlijk niet precies weet hoeveel geld je moet lenen. Je kunt overigens geld lenen bij Overstappen.nl. Hieronder kun je lezen hoe je een lening moet afsluiten.

Voordat je een lening gaat afsluiten bij een verstrekker is het verstandig om te controleren of jij hier überhaupt wel voor in aanmerking komt. Er zijn namelijk meerdere redenen waarom aanbieders een persoon die een lening wil kan afwijzen, om te beginnen met dat hij of zij een negatieve BKR-notering heeft. Ook als je een bijstands- of een werkloosheidsuitkering is het mogelijk dat je geen lening krijgt. Dit is tevens het geval als je niet (meer) in Nederland woont. Bij een persoon met een Wajong-uitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of een nabestaandenuitkering zal de kredietverstrekker waarschijnlijk extra voorwaarden stellen.

Het proces van het afsluiten van een lening bestaat normaalgesproken uit vier stappen, deze beginnen bij het aanvragen en eindigen als jouw geleende bedrag op jouw rekening staat. De eerste stap is dus het aanvragen van jouw nieuwe lening, hierbij moet je eerst kijken naar welke lening je wilt afsluiten. Hierbij moet je meerdere gegevens bij de hand houden, zoals jouw persoonlijke data. Ook de gegevens met betrekking tot jouw inkomsten en uitgaven moet je meenemen, denk hierbij respectievelijk aan het gegevens als het netto inkomen en de woonlasten. Hierna gaat de kredietverstrekker jouw aanvraag controleren, dit is stap twee van het proces. Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is hier verantwoordelijk voor. Hier wordt gekeken naar of jouw persoonlijke en financiële situatie past bij de lening die je hebt aangevraagd. Als dit het geval is dan zullen ze jouw aanvraag goedkeuren.

In stap drie zul je een offerte ontvangen, dit gebeurt nadat jouw aanvraag is goedgekeurd door het BKR. De offerte ontvang je vaak binnen een paar werkdagen. Je moet dit goed doorlezen en controleren. Als je het eens bent met alles dat in de offerte staat dan kun je het ondertekenen. Als je het niet eens bent met de offerte en ervoor kiest om de lening niet af te sluiten dan hoef je helemaal niets te doen. Hierna zal de kredietverstrekker de ondertekende offerte en andere documenten controleren, wat stap vier is. Hierna kan je gebruik gaan maken van het geleende bedrag.
Bron: van 30-09-2019