Nieuwbouw Nieuws

Ga voor een modern interieur in je nieuwbouwwoning

03-10-2019
Ga voor een modern interieur in je nieuwbouwwoning
Een eigentijdse woning verdient een eigentijdse inrichting. Heb je een huis laten bouwen en ben je op zoek naar de ideale inrichting? Een moderne inrichting is hét antwoord. Wij geven je tips hoe je een moderne inrichting in huis haalt.

Kies scherpe lijnen
Door scherpe en rechte lijnen te gebruiken creëer je automatisch een strak interieur. Wanneer je je nieuwe meubilair aanschaft houd je maar 1 ding in gedachten: het kan niet strak en recht genoeg zijn. Trek deze lijnen ook door in je muur- of raamdecoratie om eenheid te creëren. Houten jaloezieen zijn een echte aanrader voor strakke lijnen.

Breng contrast aan
Het aanbrengen van contrasterende kleuren zorgt ervoor dat je er echt iets kunt laten springen. Wanneer je je meubilair, muren en velours gordijnen een lichte kleur geeft, is het enorm gaaf en modern om een aantal accessoires een donkere kleur als blauw of zwart te geven.

Minimalisme
Bij een strak interieur hoort 1 magische spreuk: “Less = More”. Een modern interieur bestaat alleen uit echt noodzakelijke dingen. Spullen die je niet gelijk nodig hebt zijn opgeborgen in kasten om meer ruimte te creëren. Bedenk voor jezelf wat je echt nodig hebt en wat je wel zou kunnen missen.

Gebruik industriële materialen
Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van industriële materialen in een modern interieur. Denk bijvoorbeeld aan die gave zwarte stalen deuren of industriële lampen. Doe inspiratie op via inspiratiekanalen als Pinterest of Instagram of speur woonmagazines door.

Juiste type verlichting
De juiste verlichting is tot slot essentieel voor een modern interieur. Natuurlijk licht is het belangrijkste type licht. Des te meer natuurlijk lichtinval, des te meer optische ruimte. Kies daarnaast het juiste (witte) licht voor in je industriële lampen.

Succes met het inrichten van je moderne nieuwbouwwoning!


Bron: van 03-10-2019