Nieuwbouw Nieuws

Met een slim slot kun jij jouw huis veilig houden

07-10-2019
Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar woning goed is beveiligd. Niemand heeft zin in inbrekers en dieven, dat is niet meer dan logisch. Daarvoor is een traditioneel slot van een slotenmaker een goede start, maar tegenwoordig kun je nog veel meer dingen doen om jouw huis te beveiligen. Een onderdeel hiervan is een slim slot, ook wel een smart lock genoemd. Dit maakt deel uit van de Smart Home trend, wat je in Nederland steeds meer ziet.

Slimme aanpak van veiligheid
Een slim slot is dus onderdeel van een slim huis, maar het is misschien wel het belangrijkste gedeelte. Met een smart lock kun je namelijk mensen die je niet in jouw huis wilt buiten houden, terwijl je vrienden en familie gemakkelijk binnen laat. Dit komt doordat je zelf kunt zien wie jouw woning in wilt, zelfs als je er niet bent. Er zijn bovendien zelfs slimme sloten die je kunt verbinden aan de telefoons van jou en jouw familie. Daarnaast heb je andere modellen waarmee je privileges kunt geven aan bepaalde mensen. Nu denk je misschien dat het installeren van een smart lock erg moeilijk is, maar dit is allesbehalve het geval. De montage is snel en je hoeft in principe geen extra hak- en breekwerk te verrichten. Je kunt het slimme slot namelijk monteren op het al bestaande slot, wat aangelegd is door een slotenmaker Amsterdam. De bevestiging van een smart lock is dus relatief snel en simpel.

Betrouwbaarheid van slimme sloten
Alhoewel het installeren van een slim slot geen probleem hoeft te zijn, is de mentale stap die je moet maken dit wel. Veel Nederlanders zijn gewend aan een gewoon slot, waarbij je dus een sleutel nodig hebt. Als je geen sleutel bij je hebt dan kom je gewoon niet binnen. Daarom is men bang dat de smart lock niet helemaal goed werkt of niet betrouwbaar zijn. Deze angst is niet nodig, want slimme sloten werken tegenwoordig perfect. Ze verbinden met jouw smartphone, maar ook met de telefoon van andere mensen die jij toegang hebt toegekend. Je deelt dus eigenlijk digitale sleutels uit aan jouw familie en vrienden. Al deze sleutels zijn uniek en end-to-end versleuteld. Ook bij stroomuitval zal een slim slot geen problemen opleveren, de meeste smart locks werken namelijk op batterijen. Ze geven dan ook op tijd aan of de batterijen moeten worden vervangen.

Bron: van 07-10-2019