Nieuwbouw Nieuws

Waarvoor kun je een inboedelverzekering gebruiken?

16-10-2019
Je kunt een inboedelverzekering niet missen. De spullen in jouw nieuwe huis kunnen beschadigd raken, dit is helaas op veel manieren mogelijk. Denk aan brand, inbraak, wateroverlast, et cetera. Met zo een inboedelverzekering wordt de schade gedaan aan jouw spullen vergoed door de verzekeraar. Met dit geld kan jij de spullen vervangen of repareren, dit is in principe jouw eigen keuze.

Wat is er gedekt met een inboedelverzekering?
Een inboedelverzekering dekt alle roerende zaken die behoren tot jouw particuliere huishouding. Roerende zaken zijn spullen in jouw huis die verplaatsbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw bank, televisie, bed en meer. De keuken maakt dus geen onderdeel uit van een inboedelverzekering. Dit komt doordat je een keuken niet gemakkelijk en zonder schade kunt verplaatsen. Ook verlijmd parket zal niet behoren tot jouw inboedel, zwevend parket daarentegen wel. Als je met een verhuizing bezig bent dan kan jouw inboedel natuurlijk eenvoudig schade oplopen. Of jouw spullen dan gedekt zijn door de inboedelverzekering hangt af van de verzekeraar, dit verschilt namelijk per aanbieder. Het is daarom aan te raden om dit goed te controleren voordat je begint met de verhuizing, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoeveel kost een inboedelverzekering?
Elke huiseigenaar en huurder heeft een inboedelverzekering nodig. Het is daarom belangrijk om hier onderzoek naar te doen zodat je de optie kiest die het beste past bij jou. Een inboedelverzekering vergelijken is hierom zonder meer aan te raden. Zo kun je aan de hand van een paar vragen kijken welke verzekering het beste past bij jouw wensen en budget. Dit is belangrijk om te doen aangezien de premieverschillen van inboedelverzekeringen erg verschillen. Er zit dus een groot verschil in de maandelijkse kosten van zo een verzekering. Desondanks zijn er wel gemiddelde bedragen. Voor een tussenwoning betaal je bijvoorbeeld gemiddeld 13,50 euro per maand voor een inboedelverzekering. Toch kan dit bedrag nog veel verschillen. In een goedkope regio betaal je ongeveer 10,50 euro, terwijl de premie in een dure regio al snel oploopt tot 16,50 euro. Als je in een vrijstaand huis woont dan zal de premie sowieso hoger uitkomen. In een goedkope regio zul je gemiddeld 13,50 euro moeten betalen voor een inboedelverzekering, terwijl dit bedrag in een duurdere regio kan stijgen tot zelfs wel 21,50 euro per maand. Naast deze verzekering moet je overigens nog meer woonverzekeringen afsluiten, te weten een opstalverzekering gemiddeld en een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.
Bron: van 16-10-2019