Nieuwbouw Nieuws

5 Tips om je huis te verduurzamen met de beste producten

18-10-2019
Een duurzaam huis is een huis dat goed is voor de omgeving. Maar ook voor het milieu, zoals de mensen en dieren die in het huis wonen. Natuurlijk kun je jouw woning verduurzamen door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te brengen, maar wij geloven dat duurzaamheid ook zit in het aanschaffen van de juiste spullen. Daarom geven we je 5 tips voor het verduurzamen van je woning met de beste producten. Lees snel mee!

1. Inbouwoven
Gezond eten? Dat houdt niet alleen in dat je kiest voor duurzame producten, zoals streekgroentes en vlees van de biologische slager. Ook de manier waarop je vervolgens het eten bereidt, kan duurzaam zijn. Zo is een oven de perfecte manier op eten lekker te maken zonder daarbij te veel vetten en suikers vrij te laten komen. Op zoek naar de beste inbouw oven? Kies voor een inbouwoven die draait op elektriciteit, zo hoef je geen uitputtende energiebronnen te gebruiken zoals gas. Onze keuze? De AEG BES33101ZM.

2. Koelkast
Dit is natuurlijk een toevoeging op het bovenstaande product. Een goede koelkast is namelijk heel duurzaam. Niet alleen omdat je tegenwoordig al voor een AA+++ koelkast kunt kiezen, maar ook omdat voeding langer goed blijft. Zo blijven alle vitamines en mineralen behouden. Zodat jij een gezonde maaltijd op tafel kunt toveren. Door een goede koelkast hoef je ook minder eten weg te gooien. En kliekjes? Die vries je gewoon in!

3. Stoomreiniger
Duurzaam schoonmaken? Dat doe je met zo min mogelijk schoonmaakmiddelen. Veel schoonmaakmiddelen bevatten veel chemicaliën. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, het komt tenslotte in het water terecht. Ook voor mens is het ongezond om te veel hiervan in te ademen. Gebruik daarom een stoomreiniger om oppervlaktes alleen met water schoon te maken. Door de hoge temperatuur dood je bacteriën en wordt alles goed schoon. Wil je liever wel een beetje schoonmaakmiddel gebruiken? Gebruik dan groene zeep of natuurazijn. Dit zijn natuurlijke middelen en goed door de natuur af te breken.

4. Bewaarbakken en herbruikbare producten
Jaarlijks gooien wij met z’n allen heel veel afval weg. Je houdt uiteraard altijd restafval over. Maar veel plastic en andere verpakkingsmaterialen zijn overbodig. Gebruik daarom bewaarbakken en andere herbruikbare producten. Je kunt zelfs producten kopen bij winkels die geen verpakkingsmaterialen hebben. Zo kun je je eigen potten en bakjes meenemen voor bijvoorbeeld meel, broodbeleg, pasta en rijst. Hierbij kun je jouw afval verminderen. Kinderen in huis? Denk dan eens aan hervulbare flessen voor naar school. En doe schoolkoeken in een bakje. Zo maken we samen ons leven steeds duurzamer!

5. Boormachine
Een boormachine is wellicht niet direct een apparaat dat je dagelijks gebruikt. Sterker nog, ben je volledig in je woning getrokken en zit alles op z’n plaats? Dan kan het zo maanden of jaren duren voordat ‘ie weer eens uit de kast wordt getrokken. Juist daarom is het verstandig om te investeren in de beste boormachine. Natuurlijk ook omdat ‘ie elke klus aan kan, maar ook omdat je er jaren plezier aan zult beleven. Wij raden de Powerplus POWESET1 Accuboormachine aan.

Bron: van 18-10-2019