Nieuwbouw Nieuws

5 tips om jouw huis inbrekersproof te maken voor de winter

24-10-2019
De winter komt er alweer aan en dat betekent dat de dagen korter en de nachten donkerder worden. Een ideaal moment voor inbrekers om eens een poging te doen tot inbraak: misschien wel in jouw nieuwbouwwoning. Logisch dat jij jouw woning deze winter zo goed mogelijk wilt beschermen tegen mogelijke inbraken. Hoe je dat doet, lees je hier!

1. Schaf camera’s aan
Er zijn zowel indoor als outdoor camera’s beschikbaar die de inbrekers niet alleen afschrikken, maar die jou ook direct inzicht geven in wat er in je huis gebeurt. Via de Somfy webshop zijn allerlei verschillende soorten camera’s te bestellen die je een goed gevoel geven wanneer jij van huis gaat. Zo gaat een ip camera bijvoorbeeld automatisch aan wanneer er beweging geconstateerd wordt en kun jij op afstand inloggen om te zien wat er gaande is. Zo kun jij ook wanneer je niet thuis bent op tijd alarm slaan!

2. Maak je woning zichtbaar
Hoewel je misschien nog steeds bezig bent met de inrichting van je nieuwbouwwoning, is het belangrijk om deze meteen goed zichtbaar te maken. Hoe beter jouw woning zichtbaar is voor de buitenwereld, hoe minder aantrekkelijk het voor een inbreker is om in te breken. Zorg bijvoorbeeld dat ramen en deuren duidelijk zichtbaar zijn vanaf de weg, en niet achter bomen of bossen verscholen zitten. Beperk de begroeiing en verhoog op deze manier de sociale controle!

3. Gebruik verlichting
Een mooie manier om inbrekers af te schrikken is door het plaatsen van de juiste schriklichten. Deze lichten springen met behulp van een detector automatisch aan wanneer er beweging geconstateerd wordt. Zo wordt de inbreker even uit zijn concentratie gehaald en is deze daarnaast ook direct voor de hele wereld zichtbaar. Grote kans dat dit al voldoende is om mogelijke inbrekers af te schrikken.

4. Laat sloten installeren
Er zijn speciale sloten (denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten met ingebouwde cilinders) die het inbreken een stuk moeilijker maken. Plaats dit soort sloten op iedere buitendeur en laat eventueel ook een deurketting installeren. Hoe moeilijker jij het die inbreker maakt, hoe beter!

5. Installeer een alarmsysteem
En dan is er natuurlijk nog de mogelijkheid tot het installeren van een alarmsysteem. Wanneer jij naar bed gaat of de woning verlaat installeer je het alarm, en laat je dit systeem jouw woning bewaken. Komt iemand binnen zonder de code van het alarm te weten? Dan gaat het alarm af en wordt er vaak direct een seintje naar de meldkamer gestuurd.

Hoe heb jij jouw woning inbrekersproof gemaakt?
Bron: van 24-10-2019