Nieuwbouw Nieuws

Ontdek de voordelen van een gashaard in je nieuwbouwwoning

05-11-2019
Het is fantastisch in een nieuwbouwwoning te wonen, maar het ontbreekt nog wel eens aan een gezellige sfeer. Dat komt door het moderne en strakke karakter van nieuwbouwwoningen. Wil je een speciale sfeer creëren in je woning en van extra warmte genieten? Laat dan een gashaard in je nieuwe huis bouwen. Denk je dat het met de afschaffing van aardgas in de toekomst niet slim is om deze keuze te maken? Dat is niet het geval. De verwachting is dat je nog tientallen jaren van de voordelen van een gashaard profiteert. Heb je een gasloze woning? Dan zijn er alternatieven met propaangas.

Wat zijn de voordelen van een gashaard in je nieuwbouwwoning?

De sfeer en warmte zijn als eerste al als twee voordelen te benoemen van een gashaard in je nieuwbouwwoning. Bovendien is een moderne designgashaard altijd een sfeervolle bikvanger in je interieur. Zelfs als er geen vuur is te zien. Het sfeerbeeld is nog mooier als je de blik op een levensecht vlammenspel hebt gericht. Er zijn ook praktische voordelen te benoemen, zoals het beperkte onderhoud. Dit in tegenstelling tot het werk dat een houtkachel je oplevert.

Het vlammenspel geeft een zeer realistisch vuurbeeld weer. Ook is er sprake van gemak en gebruiksvriendelijkheid. Je hoeft niet in de weer met aanmaakblokjes, maar drukt gewoon op de knop van de afstandsbediening. Een gaskachel in je nieuwbouwwoning is bovendien efficiënt als je een korte tijd warmte wilt. Je hoeft dan niet het hele verwarmingssysteem van je huis in werking te zetten. Er komt meteen warmte van de gashaard af, zodat het in je woonkamer al snel lekker aangenaam is. Wist je dat gashaarden een hoog rendement geven? Ook dat is nog een voordeel van een gashaard in je nieuwbouwwoning.

• Sfeervol
• Aangename warmte
• Blikvanger
• Levensecht vlammenspel
• Beperkt onderhoud
• Gebruiksvriendelijk
• Efficiënt
• Hoog rendement

Gashaarden in allerlei designs af te stemmen op je woonstijl

Je hebt vast al een idee over de stijl die je in het interieur van je nieuwbouwwoning wilt creëren. De keuze voor een bepaalde gashaard is daar natuurlijk op af te stemmen. Gashaarden zijn verkrijgbaar in allerlei soorten stijlen, van minimalistisch tot romantisch en van vintage tot klassiek. Er is echt een ruim assortiment met gashaarden beschikbaar. Bijvoorbeeld als het gaat om de variatie in modellen. Je hebt de keuze om voor een vrijstaande gashaard in je nieuwbouwwoning te kiezen. Of om de gashaard te laten inbouwen voor een strakke look.

Daarnaast zijn er voorzetgashaarden en heb je nog de mogelijkheid om voor een hangende gashaard te kiezen. Ten aanzien van het vuurzicht zijn er eveneens diverse opties, van doorkijk tot voorzijde en van vierzijdig tot tweezijdig vuurzicht. Het is verder van belang dat je bij de keuze voor een gashaard in je woning kiest voor kwaliteit. Bijvoorbeeld voor kwaliteitsmerken als DRU of Element4 net als Dovre en Faber. Ga ook altijd met een gashaardspecialist in zee. Je bent dan verzekerd van professioneel advies en van een vakkundige installatie van de gashaard in je nieuwbouwwoning.

Gashaard met open of gesloten systeem

De aansluiting van een gashaard verschilt en is te onderscheiden in een open systeem en gesloten systeem. Indien er sprake is van een open systeem komt de zuurstof uit de ruimte en is een goede ventilatie van belang. Een open systeem biedt zelfs de mogelijkheid om voor een open vuurbeeld te kiezen. Een gashaard met een gesloten systeem krijgt de zuurstof van buiten aangevoerd. De rookgassen gaan via dat kanaal naar buiten. Er is bij een gesloten systeem altijd sprake van een glasplaat voor het vlammenspel. Laat je vooral adviseren bij het maken van een keuze door een professional.

Bron: van 05-11-2019