Nieuwbouw Nieuws

Manieren om jouw nieuwbouwwoning te vergroten

20-11-2019
Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat je bent gaan wonen in jouw nieuwbouwwoning. Je woont er fijn, maar je hebt steeds vaker het gevoel dat je wat meer leefruimte nodig hebt. In plaats van direct te verhuizen, zijn er nog veel meer mogelijkheden om meer ruimte te verkrijgen in je woning. In dit artikel lees je een aantal opties, zodat je nog lang van je huis geniet zonder te vertrekken.

Laat een dakkapel plaatsen
Wanneer je graag meer ruimte in huis wilt, is een dakkapel een goede optie. Je vergroot op deze manier je zolder, waardoor dit bijvoorbeeld een hele aantrekkelijke nieuwe slaapkamer is. Uiteraard is de nieuwe kamer ook als een werkkamer of hobbykamer te gebruiken door de grote hoeveelheid licht die binnenkomt. Een andere fijne bijkomstigheid is dat een dakkapel ook direct een waardeverhoging is en ze weinig onderhoud vereisen. Door één keer in de twee jaar de dakkapel te reinigen, zorg je ervoor dat er geen dakkapel renovatie nodig is.

Ga voor een serre
Een serre noem je ook wel een wintertuin en is vaak opgebouwd uit glas. Door de warmte van de zon, loopt de temperatuur in de serre snel op. Hierdoor is het een aangename plek in huis om te zitten. Wil je hier optimaal gebruik van maken? Laat dan de serre aan de zuidzijde van het huis bouwen, aangezien hier de zon het meeste schijnt. Een serre is net als een dakkapel een vergroting van het aantal vierkante meters van het huis. Hierdoor vindt er door het plaatsen ook een waarde verhoging van het huis plaats.

Zorg voor meer bergruimte
Iedereen heeft thuis wel spullen die je niet gebruikt, maar ook niet weg wilt gooien. Het is logisch om dit te bewaren, maar het gaat ook ten koste van de leefruimte in huis. Het laten bouwen van een garage of schuur, is een goede oplossing om meer leefruimte te creëren. Een garage of schuur bouw je op verschillende plaatsen, bijvoorbeeld aan het huis of losstaand. Wanneer je aan het huis bouwt is het mogelijk om dezelfde uitstraling te behouden, door dezelfde dakpannen te gebruiken. Wanneer je voor een schuur gaat, laat je deze in de tuin plaatsen en gebruik je hem voor extra opslag ruimte. Hierdoor creëer je binnenshuis meer ruimte.

Bron: van 20-11-2019