Nieuwbouw Nieuws

Belangrijke verzekeringen voor je nieuwbouwhuis

21-11-2019
Wanneer je nieuwbouwhuis dan eindelijk opgeleverd is kan de pret beginnen. Je kunt verhuizen, inrichten, verbouwen en de kale woning omtoveren tot een fijn en sfeervol thuis. Maar tussen alle bezigheden door mogen ook de verzekeringen natuurlijk niet vergeten worden! De belangrijkste verzekeringen voor je nieuwbouwhuis en meer tips over huisverzekeringen vind je hier!

1. De opstalverzekering
Om te beginnen is de opstalverzekering erg belangrijk. Wanneer je een woning koopt heb je een hypotheek nodig, en de hypotheekverstrekker verplicht je een opstalverzekering af te sluiten. Met deze verzekering wordt eventuele schade aan het woonhuis en alles wat daaraan vastzit vergoed. Neem je tijd om een goede opstalverzekering te kiezen. De opstalverzekering van FBTO geeft je bijvoorbeeld alle keuzevrijheid door de verschillende modules waar jij als toekomstige woningeigenaar uit kunt kiezen. Op die manier kun je jouw opstalverzekering helemaal naar eigen wens inrichten!

2. De overlijdensrisicoverzekering
Mocht je komen te overlijden dan wil je niet dat je gezinsleden de hypotheek niet meer kunnen betalen. Een groot deel van de hypotheek wordt hierdoor vaak verzekerd met een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering is zelfs verplicht wanneer je jouw hypotheek samen met een partner afsluit en ook alleen samen kunt veroorloven.

3. De inboedelverzekering
Zowel bij huur- als koopwoningen is een inboedelverzekering erg belangrijk. De verzekering is niet verplicht, maar wel erg handig. Mocht er brand zijn of ingebroken worden dan zorgt de inboedelverzekering voor dekking zodat jij de spullen in huis kunt vervangen.

4. De aansprakelijkheidsverzekering
Daarnaast is ook de aansprakelijkheidsverzekering wederom erg belangrijk. Hiermee zorg je ervoor dat zowel jij, je partner en eventueel je kinderen verzekerd zijn voor schade die veroorzaakt wordt aan anderen of aan hun spullen. Mocht een van de kids dus per ongeluk een voetbal door de ramen van je nieuwe buurman schieten, dan zorgt de aansprakelijkheidsverzekering ervoor dat alles netjes afgehandeld wordt.

5. De rechtsbijstandverzekering
Mocht je besluiten te verbouwen in het nieuwe huis dan kan een rechtsbijstandverzekering erg fijn zijn mochten er conflicten ontstaan. Je verzekeraar helpt je in het proces, kijkt naar je rechten en plichten en helpt je indien nodig met de te nemen juridische stappen. Deze verzekering is niet alleen handig voor een nieuwbouwwoning, maar ook voor wonen, werken en leven in het algemeen!

6. De woonlastenverzekering
En dan kan ook de woonlastenverzekering nog een fijne zijn om in het pakket toe te voegen. Mocht je werkloos of arbeidsongeschikt raken dan kun je dankzij deze verzekering je hypotheek gewoon blijven betalen.

Is jouw nieuwbouwhuis opgeleverd? Lees dan de tips over beste verzekeringen voor nieuwbouw.

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.

Bron: van 21-11-2019