Nieuwbouw Nieuws

Dit zijn de vijf grootste keukentrends van 2020

22-11-2019
Het einde van het jaar 2019 nadert. Zoek jij in google naar vakantiehuizen zuid spanje of ben je benieuwd welke keukens populair zijn in 2020? Sommige trends uit 2019 blijven groeien in het nieuwe jaar en anderen zijn helemaal nieuw. Lees het hier!
1. Duurzame keuken
Duurzaamheid. Daar kan je niet meer omheen. Wie bezig is met een nieuw huis vinden het goed om te weten hoe materialen gemaakt worden en of ze duurzaam zijn. Ambacht en handgemaakte materialen zijn in trek. Ook wordt er steeds meer uitgeprobeerd met het recyclen van materialen en het gebruiken van materialen die over zijn gebleven. Mensen vinden het belangrijk dat ze iets gebruiken wat mooi is en geen schade toebrengt aan de natuur. Deze trend zie je overigens niet alleen terug in de keuken, maar dit geldt voor de gehele woning.
2. Inbouw wijnkoelkast
Het is heerlijk om af en toe lekker te ontspannen met een glaasje wijn. Wist je dat een wijnkoelkast ervoor zorgt dat wijnen altijd op de juiste temperatuur worden bewaard en hierdoor goed op smaak blijven? De wijnkoelkast wordt steeds populairder. De verwachting is dat ze in 2020 steeds vaker geïntegreerd worden in het interieur.
3. Groen
In 2019 waren zwarte keukens erg in trek en dat blijft ook nog wel even zo, maar de kleur groen is de keukenkleur voor 2020. Welke tint groen je ook kiest, met groen zit je altijd goed. Het is een kleur die rust geeft en voor iedereen is er wel een tint te vinden. Wil je veel kleur dan kies je smaragd groen en wil je het allemaal iets subtieler dan ga je voor de grijs groene variant. Ben je niet zo overtuigd van groen, dan ga te toch gewoon voor zwart? Zoals gezegd zijn donkere keukens ook in 2020 favoriet.
4. Natuurlijke materialen
In het nieuwe jaar gaan we back to nature. Marmer en hout zijn nog altijd erg in trek, maar ook zeegras, mais of bamboe wordt toegepast in de keuken. Zorg ervoor dat je de juiste materialen mixt en creëer daarmee een luxe uitstraling. Het contrast tussen hard en zacht materiaal is bijvoorbeeld erg mooi en zorgt voor een warme sfeer. Veel keukens zullen in 2020 een touch of gold krijgen. Door deze kleur met donker te mixen krijgt je keuken een dure uitstraling. Denk aan gouden greepjes of een gouden kraan. Kleine details die opvallen!
5. Oven in het middelpunt
De keuken is de plek waar alle gezinsleden graag samenkomen. Een familielid met een Ted baker tas die plaatsneemt aan de keukenbar, ouders die kokkerellen, kortom de centrale ontmoetingsplek. In nieuwbouwhuizen is het vaak de grootste ruimte. Een oven duidelijk in het zicht plaatsen geeft je interieur iets extra’s. Plaats hem bijvoorbeeld op ooghoogte van je kastenwand. In 2020 zijn stoomovens favoriet.
Bron: van 22-11-2019