Nieuwbouw Nieuws

Wanneer zet je jouw huis in de verkoop?

10-12-2019
Het mag dan een simpele vraag zijn, maar het antwoord erop ligt toch wel een stukje gecompliceerder. De beste keuze voor jou is namelijk afhankelijk van meerdere factoren, terwijl het ook nog eens erg persoonlijk is. Een makelaar in Eindhoven zou je hierbij kunnen helpen, , net zoals een bedrijfsmakelaar Eindhoven kennis heeft van de regionale markt en je hier goed advies over kan geven.

Als je een nieuwbouwwoning hebt aangeschaft dan ben je in principe in bezit van twee huizen op hetzelfde moment. Natuurlijk is het het beste om jouw woning te verkopen op het moment dat jouw nieuwe huis helemaal klaar is. Zo hoef je niet twee keer te verhuizen terwijl je in de tussentijd ook niet in een huurhuis, een chalet of iets dergelijks hoeft. Toch duurt het best lang voordat een nieuwbouwwoning gebouwd is, over het algemeen moet je ervan uit gaan dat dit ongeveer anderhalf tot twee jaar duurt.

Het zal dan ook moeilijk zijn om een koper te vinden voor jouw oude huis die bereid is om zo lang te wachten totdat de nieuwe woning gereed is om in te kunnen wonen. Vaak zie je dat een koper het prima vindt om zes tot negen maanden te wachten, terwijl de meeste starters eigenlijk maar 3 tot 4 maanden willen wachten voordat ze het huis kunnen betrekken. Het zal dus een grote uitdaging worden om een koper te vinden die lang wil wachten, wat komt door de geldigheid van een hypotheekofferte. Veel offertes zijn namelijk maar 3, 6 of 12 maanden geldig. Je zou een offerte wel kunnen verlengen, maar vaak kost dit extra geld.
Je zult dus toch een keuze moeten maken. Of je verkoopt jouw huis direct als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, en gaat voor een lang tijd in een huurhuis, of je zet jouw huidige woning in de verkoop op het moment dat de nieuwe woning gereed is. Over het algemeen zullen de meeste Nederlanders voor de laatste optie kiezen, aangezien dit toch wat gemakkelijker is voor ze.

Bron: van 10-12-2019