Nieuwbouw Nieuws

Dakraam plaatsen: wat komt erbij kijken?

17-12-2019
Overweeg je om een dakraam te plaatsen? Dan komt dit artikel heel goed van pas! We delen namelijk alle belangrijke informatie over het aanschaffen, de montage en de verschillende mogelijkheden van dakramen. Bekijk hier meteen het hele assortiment van DakraamConcurrent om een nog beter beeld te krijgen.

Houten dakraam of kunststof dakraam
Om te beginnen moet je het materiaal bepalen. De nieuwste houten dakramen en kunststof dakramen hebben allebei sterke eigenschappen. Toch is het slim om alle onderstaande voor- en nadelen door te lezen. Zo kun je een betere keuze maken voor jouw situatie.
Voordelen houten dakramen: Authentieke uitstraling, goedkoop in aanschaf, goede isolatiewerking.
Nadelen houten dakramen: Vereist onderhoud (om de paar jaar verven), minder milieuvriendelijk dan kunststof.
Voordelen kunststof dakramen: Onderhoudsvriendelijk, erg duurzaam, bestand tegen allerlei weersomstandigheden, perfecte isolatie.
Nadelen kunststof dakramen: Duurder in aanschaf dan houten dakramen, veel verschil in kwaliteit op de markt (kies daarom altijd voor een goed merk zoals VELUX)

Stel je eigen dakraam samen
Na het kiezen van een materiaal, kun je nog allemaal andere elementen bepalen. Je kunt dus echt je eigen dakraam samenstellen! Kies bijvoorbeeld voor een klassiek tuimelvenster met scharnier in het midden of voor een uitzettuimelvenster met scharnier aan de bovenkant. Bepaal daarnaast de kleur, look en de juiste maat voor het dakraam. Je kunt je hier altijd over laten adviseren!

Dakraam met of zonder aftimmering
In de meeste gevallen is het slim om te kiezen voor een dakraam met aftimmering. Dan worden de dakramen netjes afgewerkt en waterdicht gemaakt. Moet er nog gestuukt worden of zit je midden in een grote verbouwing? Dan kun je kiezen voor een dakraam zonder aftimmering.

Nieuwe generatie dakramen
Heb je al eens gehoord van de nieuwe generatie dakramen van VELUX? Dit zijn de nieuwste modellen met de hoogste kwaliteit. Deze dakramen hebben standaard HR+++ beglazing, een hoge isolatiewaarde van 1W/m2 en goede ventilatieopties. Door het grotere glasoppervlak zal er bovendien veel meer daglicht binnen komen in de ruimte. Er zitten dus alleen maar voordelen aan!

Professionele montage van dakramen
We raden aan om voor het plaatsen een montagepartner van VELUX in te schakelen. DakraamConcurrent is zo’n officiële partner. Deze vakmensen weten precies hoe de dakramen het beste gemonteerd kunnen worden. Zo ben je verzekerd van een goed en mooi resultaat. Ben je benieuwd hoe ze precies te werk gaan? En wil je nog een kleine opfrisser van alle belangrijke informatie? Bekijk dan zeker de onderstaande video!

https://www.youtube.com/watch?v=lLT9jdcoqNg&t=3s

Bron: van 17-12-2019