Nieuwbouw Nieuws

Renovaties en verbouwingen komen nu pas echt goed van de grond

23-12-2019
Veel huiseigenaren zien dat aannemers door de stikstof problematieken werk nodig hebben. Veelal leggen ze scherpe offertes neer om hun mensen aan het werk te houden.
Wie zijn huis al langer wilde laten verbouwen, of als je een huis had gekocht en nu die renovatie direct wilt, is soms goedkoper uit dan vorig jaar. Je kunt simpelweg makkelijker een aannemer vinden en de aannemers die interesse hebben leggen echt een goede prijs neer in veel gevallen.

Waarom nu laten verbouwen?
Het doel van Verbouwkosten.com is om mensen grondig te helpen met advies voor hun huis plannen. Te vaak wordt er blindelings vertrouwd op 1 bedrijf en het is altijd verstandig om je breder te laten informeren. Dat is precies wat Verbouwkosten.com met Peter Viveen aan het roer doet.

Het mooie van dit moment is dat bouwbedrijven als gevolg van de crisis rond stikstof en pfas minder grote nieuwbouwprojecten hebben. Hierdoor lopen de orderportefeuilles leeg en willen ze werk. Ze zijn dus weer meer in voor kleinere klussen.

Hoe pak je de verbouwing aan?
Als je wil gaan laten verbouwen omdat het nodig is in je huidige huis of net een huis hebt gekocht komt er best wat bij kijken. Nu is het, het juiste moment om dit te laten doen zegt ing. Peter Viveen. Door de stikstof milieu problematieken worden veel kantoren, scholen en ziekenhuis projecten vertraagd.

Soms zijn dit renovaties maar veelal nieuwbouwprojecten waar heel veel bouwbedrijven volle planningen hadden. De overheid eist een compensatie voor de stifstof en dat (onderzoek) zorgt voor vertragingen.

Viveen helpt woningeigenaren om hun huis duurzamer en beter te maken met zijn advies bedrijf www.verbouwkosten.com. Je ziet het overal om je heen: waar mensen vroeger veelal om advies gingen vragen bij aannemers en bouwadviesbureau’s in de woonplaats, pakken ze nu hun telefoon om wat op te zoeken. Voorbeelden zijn een nieuwe keuken of badkamer plaatsen en ook het huis isoleren is nu erg interessant.

Veel grote klussen en bouwprojecten liggen voorlopig stil omdat er een probleem is met bijvoorbeeld vervuilde grond en ook de stikstof die bij het bouwen vrijkomt. Ook al zijn er veel klussen die opdrachtgevers willen laten doen: het komt niet los. Verbouwingen en kleinere bouwprojecten zoals een aanbouw of dakkapel zijn echter minder vaak vergunningsnoodzakelijk en kunnen daardoor makkelijker doorgaan. Dit zijn de projecten waar nu dus veel bedrijven in geïnteresseerd zijn.

De plaatsen in ons land laten wel duidelijke verschillen zien hoort Viveen in de markt. De randstad is traditioneel drukker dan de rest van het land. Ook in sommige steden in de provincies zijn er vaak wat minder bedrijven die op een klus afkomen. Maar ook daar liggen steeds meer grote bouwprojecten stil. Daar waren veel vakmensen voor ingeroosterd, maar die vallen nu dus helemaal vrij. Kortom: die zoeken werk en willen goedkoper werken dan een jaar geleden.

Wanneer huiseigenaren een aannemer zoeken Googelen ze dus vaak. Op de vele websites krijgen ze meestal geen goede antwoorden omdat ze door niet-bouwkundigen zijn ontwikkeld.

Daarmee lopen consumenten dus een risico en gaan ze verkeerde technieken, producten en materialen gebruiken, met schades als gevolg. Door uitgebreide informatie te bieden met Verbouwkosten.com is ing. Peter Viveen samen met zijn collega’s de consument de vertrouwde kennisbron.

De vriendelijkere prijzen voor de verbouwingen zijn ook mooi meegenomen. De laatste jaren was er namelijk een aanzienlijke prijsstijging geweest in de bouw. Omdat alles een stuk was duurder geworden schrok het soms mensen af. Nu is wel het moment om die bedrijven in te schakelen. Viveen wijst nog wel op het zorgvuldig nagaan van referenties en grondig controleren van de offerte. Ook in een betere markt voor vragers van verbouwingen zijn er soms bedrijven die niet het beste voor hebben met de woningeigenaar. Meer info lees je dus op www.verbouwkosten.com.
Bron: van 23-12-2019