Nieuwbouw Nieuws

Tuinkamer biedt winter en zomer alle ruimte en comfort

02-01-2020
Niemand zegt nee tegen het creëren van meer ruimte in een woning. Ook wil je niet inleveren op de grootte van je terras. Maar hoe doe je dat? Er zijn meer mogelijkheden dan u denkt en een complete uitbouw is niet altijd nodig. Een aluminium tuinkamer is een fraaie oplossing.

Stelt u zich eens voor dat u een prachtig zicht heeft op uw tuin vanaf een plekje in de zon, ook in de wintermaanden. Dat is heel goed mogelijk met een tuinkamer voorzien van verschuifbare glaswanden. In de zomer schuift u de wanden open tot een overdekt terras, in de winter zijn ze mooi dicht en is de ruimte heerlijk behaaglijk.

Het biedt bovendien een zee aan extra ruimte bij de woning. Om dat te bewerkstelligen denken veel mensen aan een serre of uitbouw, maar dat is in veel gevallen een grote ingreep met vaak hoge kosten. Heeft u zich voorgenomen in het nieuwe jaar voor die extra ruimte te gaan, dan is het raadzaam ook eens uw licht op te steken over een aluminium tuinkamer.

Hiermee wordt de tuin verlengstuk van de woning

De naam zegt het al, een tuinkamer is extra ruimte die aan uw woning wordt toegevoegd, die de mogelijkheid biedt om direct aan te sluiten op de tuin. Door middel van het toepassen van schuifwanden, schuifpui of openslaande dubbele deuren van glas wordt de tuin daarmee nog meer een verlengstuk van uw woning.

Dat zorgt ervoor dat een tuinkamer op vele fronten voordelen biedt. Meer binnenruimte, en zeker ook meer contact met buiten. Het hele jaar door.

Zitje in de winterzon

Zo’n tuinkamer biedt naast meer ruimte door middel van het toepassen van glas, ook veel licht in de woning. Dat maakt het tot een heerlijke plek waar een zitje geplaatst kan worden, denk bijvoorbeeld aan een mooie loungeset, en waar zelfs de winterzon al voor de nodige warmte kan zorgen.

Daarmee is de tuinkamer een ruimte waar je je fijn kunt ontspannen. En is in te richten zoals u wilt. Denk aan een extra zithoek, een ruimte met veel planten (die het er vanwege het mooie licht heel goed doen) en een plek waar u met vrienden het hele jaar door kunt genieten van ieder vrij moment. Het zou zomaar de favoriete plek in huis kunnen worden.

Tuinkamer is gemakkelijk te plaatsen

Tot zover de voordelen, en er is nog meer. Wie bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning wil uitbouwen, komt nogal eens voor verrassingen te staan als het gaat om de kosten ervan. Een aluminium tuinkamer biedt dan uitkomst. Deze is qua kosten een stuk lager, mede doordat deze heel gemakkelijk te plaatsen is.

De tuinkamer is bovendien duurzaam, door het gebruik van aluminium, een hoogwaardig materiaal. Een vloer van keramische terrastegels maakt het geheel mooi af. Deze tegels geven een veel mooier beeld dan louter straattegels of betontegels, hebben bovendien een luxere uitstraling en zijn kleurvast.

Afwerking van hoge kwaliteit

De grootte van de tuinkamer bepaalt u zelf. Er zijn standaard maten, maar het kan ook helemaal naar persoonlijke wens op maat worden gemaakt. Het aluminium is er in meerdere kleuren. In grijs, bruin, antraciet en zwart. De afwerking is altijd van hoge kwaliteit, en ook daar kunt u nog een keuze in maken.

Bron: van 02-01-2020