Nieuwbouw Nieuws

Het installeren van de Nest Learning Thermostaat

06-01-2020
Een Amsterdamse klusjesman inschakelen voor het installeren van de Nest Learning Thermostaat is eigenlijk best wel een goed idee. Een installateur weet natuurlijk precies wat er gedaan moet worden om de thermostaat snel werkend aan de muur te krijgen. De Nest Thermostaat installeren kun je toch wel zelf doen, als je tenminste een beetje handig bent. Alsnog valt aan te raden om een installateur ervoor in te schakelen, maar hieronder lees je hoe je het zelf kunt doen.

Allereerst wat informatie over de Nest Learning Thermostaat, want misschien weet je wel niet eens wat het überhaupt is. Het is namelijk een slimme thermostaat, die steeds populairder worden in Nederland. De Nest Learning Thermostaat is een van de meest verkochte exemplaren. Je kunt het onder meer bij Google and bij Amazon aanschaffen.

Naast de thermostaat heb je nog twee elementen nodig, dit zijn de ronde grondplaat en de Heat Link. Je moet de Nest monteren op de grondplaat, terwijl je de Heat Link moet installeren tussen de verwarmingsketel en de thermostaat. Voordat je dit gaat doen moet je natuurlijk de verwarmingsketel uitschakelen. Haal ook de stekker uit het stopcontact. Vervolgens kun je de ketel openen met behulp van de handleiding, waarna je de draad van de huidige thermostaat los kunt maken van de thermostaatschroefcontacten. Vervolgens monteer je een nieuw stuk draad hierop.

Pak en open de Heat Link zodat je het kunt monteren op circa 30 centimeter van de ketel aan de muur. De thermostaatdraad uit de cv-ketel sluit je aan op schroefcontact 2 en 3. De thermostaatdraad die afkomstig is uit de woonkamer sluit je aan op contact T1 en T2. Als de ketel ingebouwde netspanningscontacten heeft dan sluit je de Heat Link aan via een elektriciteitskabel op de netspanningscontacten N en L. Hierna kun je de ketel en de Heat Link dicht maken, maar schakel de cv-ketel nog niet in.

De volgende stap is het installeren van de Nest Thermostaat, al moet je eerst de oude thermostaat van de muur halen. Ook de oude grondplaat moet van de muur, want je moet de nieuwe plaat erop installeren. Sluit ook de twee aders van de thermostaatdraad aan op de twee schroefcontacten, waarna je de Nest gemakkelijk op de grondplaat kunt plaatsen. Hierna kun je de ketel inschakelen, net zoals de Heat Link. Bovendien moet je nog een korte setup doorlopen op de Nest Learning Thermostaat.
Bron: van 06-01-2020