Nieuwbouw Nieuws

Woontrends in 2020

16-01-2020
Het nieuwe jaar is begonnen, dus eigenlijk wordt het ook weer tijd om het interieur van je woning een update te geven. Het is natuurlijk wel zo leuk om hierbij de trends van 2020 te volgen. Dit is dan ook het eerste interieuradvies dat we je geven in dit artikel. Hieronder vind je nog meer!

Imperfectie
Imperfectie zal in 2020 één van de hoogtepunten zijn van de woontrends. Een minimalistisch en strak interieur is dan ook uit de mode. Rauw en imperfectie is helemaal in. Deze stijl komt uit Japan en heeft met Waba Sabi een typisch voorbeeld. Het gaat alle perfecte plaatjes tegen en draait om materialen die duurzaam en puur zijn. Hierdoor is het geschikt om te mixen met recente trends zoals de Scandinavische stijl en urban jungle. Planten en bloemen behoren dan ook zeker tot de imperfectie trend. Je kunt dus gerust de natuur naar binnen halen.

Duurzaam en multifunctioneel
Duurzame producten zullen nog populairder worden in 2020. Maar deze producten moeten niet alleen duurzaam zijn, ze moeten ook multifunctioneel zijn. Dit komt omdat we steeds minder vierkante meters hebben waarop we wonen, waardoor modulaire meubels steeds belangrijker worden in het interieur. Dit zie je inmiddels al terug in de grote woonwinkels, net zoals de slimme meubels. Denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat die de koffie al klaar heeft als je uit bed komt of een koelkast die precies weet wanneer je boodschappen nodig hebt.

Instagram
Alhoewel imperfectie in 2020 onderdeel zal gaan worden van de woonstijl, moet het interieur alsnog Insta-proof zijn. Met andere woorden, je moet er prachtige foto’s van kunnen maken. Veel mensen doen dit al, waardoor het moeilijk is om op te vallen. Hierdoor wordt thematiseren helemaal hip. Dit kun je doen door het interieur heel persoonlijk te maken, wat zowel bij huizen als bij bedrijven mogelijk is.

Warm en stoer
Bovendien zal in 2020 het interieur bestaan uit stoere materialen en warme kleuren, die voornamelijk een donker tintje zullen hebben. Qua materialen zul je leer zeker terug zien in een interieur, zoals bij hoekbanken. Ook zwart staal en goud kleurige accenten zal een veelvoorkomende combinatie zijn in het nieuwe jaar.

Bron: van 16-01-2020