Nieuwbouw Nieuws

Garage of carport bij nieuwe woning

22-01-2020
Het is altijd verstandig om de auto overdekt te parkeren in een carport of een garage. Op deze manier beleef je langer plezier van je auto. Geen enkel seizoen is namelijk geschikt om de auto buiten te parkeren doordat zon, regen en kou niet goed zijn voor het exterieur. Kies je voor een garage of carport bij een nieuwe woning?

Auto overdekt parkeren
Het overdekt parkeren van je auto heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Zo wordt je auto in de zomer beschermd tegen schadelijke UV-straling, waarvan je lak lelijk kan worden, en hoef je niet in een gloeiend hete auto achter het stuur te kruipen. In de winter hoef je niet eerst te krabben als je jouw auto in de garage hebt staan. Ook wordt de lak van je auto beschermd tegen corrosie door regen en bijvoorbeeld vogelpoep. Wist je trouwens dat je mogelijk korting krijgt op de premie van je autoverzekering als je de auto overdekt parkeert? Deze garagekorting kan oplopen tot 5 procent. Een voorwaarde is dat de auto 's nachts altijd onder een afdak of binnen geparkeerd wordt. Je autoverzekering vergelijken is raadzaam omdat je zo de beste voorwaarden vindt. Je bespaart al snel tientallen euro's door even snel de autoverzekering te vergelijken.

Voordelen van een garage
Voordat je begint met het bouwen van een garage kan het zijn dat je een bouwvergunning moet aanvragen. Bij een nieuwbouwwoning kun je dit laten regelen door de aannemer. Een garage kost meer dan een carport, maar je krijgt er ook meer voor terug. Een garage doet namelijk niet alleen dienst als veilige binnenruimte om de auto te stallen, maar je kunt hier ook andere dingen opbergen zoals fietsen, al je tuingereedschap, de wasmachine en nog veel meer. Let er wel op dat een inpandige garage je woonvolume kan verkleinen en schenk genoeg aandacht aan luchtdichtheid en isolatie van de garage. Het standaardformaat voor een garage is drie meter in de breedte en zes meter in de lengte. Veel mensen kiezen ervoor om de garage nog wat groter te maken, zodat deze ook dienst kan doen als hobby- of kantoorruimte.

Voordelen van een carport
Een carport beschermt je auto ook tegen weersomstandigheden. Het is als het ware een afdakje waaronder je jouw auto kunt plaatsen. Doordat je een stuk minder materiaal nodig hebt dan voor een garage, is het plaatsen van een carport aanzienlijk goedkoper. Je kan de carport plaatsen waar jij wilt: los of tegen de woning. Wel biedt een carport minder bescherming doordat de constructie open is. Doordat je auto buiten staan is deze bijvoorbeeld niet beschermd tegen vrieskou en andere schade, zoals vandalisme of diefstal. Met een garage is de kans op deze zaken een stuk kleiner.


Bron: van 22-01-2020