Nieuwbouw Nieuws

Zo creëer je een wabi sabi interieur

17-02-2020
Een perfect interieur bestaat niet. Wabi sabi is het alternatief. Hoe creëer je dat?

Wabi sabi gaat over de schoonheid van imperfectie. Niets is immers perfect, ook je interieur niet. Wie zijn of haar huis bewust inricht, kan daar goed gebruik van maken. En weet je; daar wordt het eigenlijk gewoon veel leuker van.

Daarom geven we je een aantal tips die het wabi sabi wonen onderstrepen. Daarmee gaat het jou ook lukken om een sfeervol interieur te creëren dat een weerspiegeling is van een bewuste levensstijl. En niets te maken heeft met perfectie. (wat overigens maar een saaie inrichting zou opleveren. Heus!)

Kastje van oma hoort erbij
Strakke meubels staan mooi als je van rust houdt, maar heb je ook wel eens gedacht aan dat kastje van je oma? Het staat misschien al jaren op zolder of in de schuur, maar het is voor jou een kast met een verhaal. Net zoals die schoudertas die je van je lievelingstante kreeg, is zo’n meubel van je oma belangrijk en heeft voor jou persoonlijke waarde. Juist dat kastje weerspiegelt de wabi sabi levensstijl, want ook al zit dat kastje niet meer zo goed in de verf, het is juist de schoonheid van die imperfectie die het mooi en stijlvol maakt. Combineer je dit met andere moderne meubels dan zit je goed, wat wabi sabi betreft.

Muebels van de grond
Rust in je interieur betekent onder andere dat je heel veel spullen van de grond houdt. Kies daarom voor bijvoorbeeld een zwevend wandmeubel. Nog een voorbeeld: kies voor haken aan de muur waar je spullen als rondslingerende tassen en zeker die Sticky Lemon rugzakken van de kinderen aan op kunt hangen. Dat ruimt meteen lekker op. En in de keuken bijvoorbeeld een houten kapstok waar je rieten manden aan ophangt. Dat ziet er sfeervol uit en je hebt geen losse spullen rond het aanrecht slingeren.

Stijlvol en functioneel
Heb jij zo’n mooie Laauw tas? Dan weet je dat iets wat stijlvol is, absoluut ook functioneel kan zijn. Datzelfde geldt voor spullen in je interieur. Net even die kleine rieten mand op het aanrecht voor de eieren, dat stijlvolle houten stoeltje in die loze hoek (plant ernaast of erop!) of een klein oud schilderijtje dat opa ooit maakte, boven de haard. Zo werkt het dus.

Rustgevende combinaties
Kies meubels in natuurlijke materialen. Liefst in eenzelfde toon. Blond hout en bamboe, naturel linnen en leren bekleding in een lichte bruine kleur staan prachtig bij elkaar. Natuurlijke materialen voelen nu eenmaal goed en deze combinatie geeft veel rust.

Mooie materialen
Als je je huis wabi sabi hebt ingericht, ga je niet voor een plastic soeplepel. Doe die weg en ga voor mooie subtiele accessoires die het helemaal af maken. Dus ga je voor een mooi vormgegeven houten lepel, een bescheiden stijlvolle theepot, een keramieken servies en een subtiel lampje met een stenen voet dat prachtig licht geeft. Dat zijn zomaar wat voorbeelden.

Bron: van 17-02-2020