Nieuwbouw Nieuws

Van je studentenkamer naar je eerste koopwoning

19-02-2020

Als je studententijd is afgelopen, is het tijd voor de volgende stap, je eerste koopwoning. Dit is natuurlijk erg spannend, maar daarnaast ook erg leuk. Wanneer je opzoek gaat naar je eerste woning, weet je misschien niet precies hoe alles in zijn werk gaat. Er zijn ook een hoop dingen waar je rekening mee moet houden, een goede voorbereiding is daarom erg belangrijk. Om je te helpen hebben we een aantal stappen die je moet doorlopen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hypotheek berekenen

Voordat je een huis gaat zoeken, is het wel zo handig als je weet welk bedrag je kunt lenen. Dit kun je online doen via een rekentool, alleen is deze berekening niet heel nauwkeurig. Als je meer zekerheid wilt, kun je naar een hypotheekadviseur gaan. Hij kan je helpen om de maximale hypotheek voor je te berekenen.

Woning zoeken

Als je weet wat je kunt lenen, kun je een woning gaan zoeken. Dit kun je het beste online doen, er zijn verschillende websites waar je woningen kunt vinden die te koop staan. Op het moment dat je meer informatie wilt over een woning kun je even kijken op de kadastrale kaart, bekijk deze pagina voor een kadastrale kaart. Als je een geschikte woning hebt gevonden, kun je een bezichtiging inplannen om een beter beeld te krijgen van de woning.

Bieden

Op het moment dat je je droomhuis hebt gevonden kun je een bod uitbrengen. Als je dit hebt gedaan zul je de reactie af moeten wachten. Wanneer het bod geaccepteerd is, moet je de financiering nog rond krijgen, hiervoor moet je een hypotheek afsluiten. Wanneer dit gedaan is kun je naar de notaris om het officieel te maken. Je bent dan officieel de eigenaar van je nieuwe woning.

Verhuizen

Als alles geregeld is, kun je de verhuizing in gaan plannen. Ook hierbij moet je met zoveel dingen rekening houden. Je kunt daarom het beste gebruik maken van een verhuischecklist, deze kun je op internet vinden. Je weet dan zeker dat je niks vergeet. Zorg er ook voor dat je vast op zoek gaat naar een verhuisbedrijf. Wanneer je hier op tijd mee bent kun je nog meerdere offertes aanvragen. Zo weet je zeker dat je de laagste prijs hebt en niet teveel betaald.

Bron: van 19-02-2020