Nieuwbouw Nieuws

Waarom zonnepanelen populairder dan ooit zijn

21-02-2020
Zonnepanelen zijn ontzettend populair, er zijn dan ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om deze te laten plaatsen. De laatste jaren zijn er honderdduizenden woningen voorzien van zonnepanelen. De kans is dan ook groot dat dit aantal nog wel even zal blijven stijgen. Dat is natuurlijk ook logisch, want er zijn ontzettend veel voordelen te bedenken. Ben je ook van plan om zonnepanelen te laten plaatsen, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij vertellen je waarom zonnepanelen populairder zijn dan ooit.

Lagere energierekening
In eerste instantie is er natuurlijk een flinke investering nodig als je zonnepanelen wilt laten plaatsen. Toch heb je dit na ongeveer 7 jaar alweer terugverdient. Vervolgens kun je jarenlang profiteren van een lage energierekening. Dit is voor veel mensen dan ook de grootste reden om zonnepanelen te laten plaatsen. Ben je ook benieuwd wat de kosten zijn? Vraag dan eens een zonnepanelen offerte op, bijvoorbeeld bij Bongosolar. Wij hebben in ieder geval alvast een indicatie van de opbrengst voor je op een rijtje gezet.

- 6 zonnepanelen leveren 350 euro per jaar op.
- 10 zonnepanelen leveren 600 euro per jaar op.
- 18 zonnepanelen leveren 1050 euro per jaar op.

Je verhoogt de waarde van je woning
De gemiddelde huizenprijzen zijn de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Nu is het zelfs mogelijk om je woningwaarde nog meer te verhogen door een simpele aanpassingen zoals het laten plaatsen van zonnepanelen. Dus voor mensen die denken; ‘ik ga geen zonnepanelen laten plaatsen, want ik ga over een paar jaar verhuizen’. Je kunt dit gewoon doen, sterker nog, het is zelfs verstandig. Je huis is na het plaatsen van zonnepanelen zelfs meer waard dan je hebt moeten investeren. Voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis is dit namelijk een groot voordeel. Zij kunnen namelijk direct profiteren van een lage energierekening. En dat zonder dat zij er iets voor hoeven doen, of ergens in moeten investeren.

Het milieu
Een ander groot voordeel is natuurlijk dat zonnepanelen goed zijn voor het milieu. Voor veel mensen is dit een extra reden om zonnepanelen te laten plaatsen. Er wordt namelijk veel minder CO2 uitgestoten dan wanneer je gebruik maakt van kernenergie. Dit gaat de komende tijd alleen nog maar belangrijker worden. In de tweede kamer is de CO2 uitstoot al een vast onderwerp in de agenda, en in het nieuws gaat het er constant over.

Bron: van 21-02-2020