Nieuwbouw Nieuws

Inspiratie voor het inrichten van je serre

26-02-2020

Als je van plan bent om jouw nieuwe huis ook te voorzien van een serre dan moet je natuurlijk ook gaan nadenken over het inrichten van deze ruimte. Over het algemeen kun je de serre een heel ander interieur geven dan de andere kamers. Dit komt doordat een serre vaak geen directe verlenging is van een woning, wat bij een aanbouw wel het geval is.

Bij het inrichten van een serre moet je natuurlijk een vloer gaan kiezen. Eventueel zou je voor een exemplaar uit de PVC vloeren familie kunnen kiezen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld ook voor een stenen exemplaar kunnen kiezen. Een vloer van steen kan namelijk goed tegen temperatuurverschillen terwijl het ook geschikt is voor vloerverwarming. Als je niet een fan bent van een stenen vloer dan kun je dus een vloer van PVC nemen, maar ook betonvloeren of houten vloeren worden aangeraden. Bij een vloer van hout kan dit wel gaan verkleuren door de zon, dus buitenzonwering zal dan zeker nodig zijn.

Nu we toch op het onderwerp zon zijn beland, in een serre is het van belang dat je het zonlicht goed tot zijn recht laat komen. Hierbij is het aan te raden om less is more in je achterhoofd te houden. Je serre moet namelijk zo groot mogelijk lijken. Als je de ruimte dan vol zet met planten, meubels, enzovoorts dan de serre juist optisch kleiner lijken. Je moet daarom voor minder meubels kiezen, maar gebruik ook lichte kleuren op de muren. Dit zorgt ervoor dat de kamer groter oogt.

Natuurlijk is een serre de perfecte locatie voor planten en bloemen. Met name in de winter zal het mogelijk volstaan met het groen omdat het buiten dan te koud is. Over het algemeen zal dit er heel mooi uitzien. Bloemen en planten fleuren natuurlijk de ruimte op een simpele manier op, al helemaal als je ze in een paar hippe potten stopt. Bovendien zorgen de bloemen ervoor dat het lekker zal ruiken in de serre, dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Let er hierbij wel op dat de planten, bloemen en potten passen bij de rest van het interieur.

Bron: van 26-02-2020