Nieuwbouw Nieuws

Wat kost het stucen van een nieuwbouw woning?

28-02-2020
Bij het bouwen van een nieuwbouw huis zul je ook na moeten denken over de afwerking van de muren en de plafonds in de woning. Je zou hierbij kunnen kiezen voor een behang, maar het stucen van de wanden en de plafonds behoort ook tot de mogelijkheden. Vaak wordt dit niet aangeraden omdat het vaak scheuren kan opleveren in een nieuw huis.

Toch is het stucen in een nieuwbouw huis zeker mogelijk. Het is eigenlijk onzin dat je minimaal 5 jaar moet wachten voordat je een stucadoor zijn gang kan laten gaan. Tegenwoordig heb je namelijk een aantal speciale technieken waardoor je alsnog een nieuwe woning kunt voorzien van stucwerk. De materialen die dan gebruikt worden zijn flexibeler dan in het verleden. Hierdoor zullen er nog nauwelijks krimp- of haarscheurtjes in komen.

Als je de muren en plafonds in jouw nieuwe woning wilt voorzien van stucwerk dan is het aangeraden om hiervoor glad stucwerk te gebruiken. Dit advies geven we onder meer omdat de stucen nieuwbouw kosten van glad stucwerk relatief laag zijn. Dit komt onder meer doordat de laagdikte niet al te dik hoeft te zijn, wat natuurlijk een positief effect heeft op de kosten. Bovendien is glad pleisterwerk eenvoudig bij te werken als het dan toch wel gaat scheuren. Dit valt niet te verwachten, maar alsnog zou het eventueel wel kunnen gebeuren. Bij andere soorten stucwerk is het vele malen lastiger weg te werken dan bij glad stucwerk.

Er wordt bovendien vaak een filmlaag geplaatst. Dit is een paar millimeter dik en wordt ook wel spuipleister of pleisterwerk genoemd. Per vierkante meter kost dit circa 8 euro voor de muren. Overigens zullen de prijzen stucadoor voor een nieuw huis hoe dan ook lager uitvallen dan bij een bestaande woning. Dit komt onder meer omdat er geen dikke raaplagen aangebracht hoeven te worden op de wanden. Bovendien zijn de muren van een nieuwbouwwoning over het algemeen vlak, net zoals de plafonds. Hier hoeft de stucadoor dus niets tot weinig aan te doen. De exacte prijzen zijn natuurlijk lastig te bepalen. Hierdoor wordt aanbevolen om een offerte aan te vragen bij jouw stucadoor naar keuze.
Bron: van 28-02-2020