Nieuwbouw Nieuws

Sluit een lening af voor het bouwen van een nieuw huis

02-03-2020

Sluit een lening af voor het bouwen van een nieuw huis Als je van plan bent om een nieuw huis te bouwen dan zul je na gaan moeten denken over de financiering van het plan. Het goedkoopst en het best is natuurlijk om de bouw met je spaargeld te bekostigen, maar helaas hebben veel Nederlanders hiervoor niet genoeg geld gespaard. Daarom kiezen ze ervoor om geld te lenen door middel van een lening bij Geld.nl. Vergeet dan niet het lening vergelijken, want je wilt natuurlijk wel de optie die het beste is.

Als je een lening wilt afsluiten om de nieuwbouw te kunnen financieren dan is het aan te raden om naar je bank toe te gaan. Je kunt jouw plannen laten zien aan een medewerker waarna je met hem of haar alles kunt bespreken. Dit zou eigenlijk de allereerste stap moeten zijn die je neemt in het proces, want met de financiering van de bouw staat of valt alles. Als je dit plan al niet rond krijgt dan zul je zeker geen nieuwe woning krijgen. De bank weet over het algemeen precies wat je kunt lenen voor jouw droomhuis. Zij gebruiken als regel dat de klanten tot 1/3e van hun inkomen kunnen uitgaven aan een lening, wat ook bij een lening voor een nieuwbouwwoning geldt. Je kunt dan ook berekenen wat je per maand moet terugbetalen. Hier komt bij nieuwbouw 21 procent btw op dat je ook zult moeten betalen.

Als je nog een klein bedrag tekort komt voor je kunt beginnen met het bouwen van je nieuwe woning dan zou je een persoonlijke lening af kunnen sluiten. Bij deze vorm van lenen staat het leenbedrag, de looptijd en rente vooraf al vast, dus dit kan in principe niet veranderd worden. Nadat je een persoonlijke lening hebt afgesloten krijg je het geleende bedrag in één keer op je rekening gestort. Hierna moet je elke maand een vast bedrag aflossen. Je weet dus precies waar je aan toe bent, dit zal voor rust zorgen. Bovendien zul je naar alle waarschijnlijkheid niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij een persoonlijke lening.

Bron: van 02-03-2020