Nieuwbouw Nieuws

Bij een nieuw huis hoort een moderne tuin

09-03-2020

Als je een nieuwe woning aan het bouwen bent dan is dit over het algemeen een lang proces met normaalgesproken hoe dan ook een paar tegenslagen. Ook zul je over veel na moeten gaan denken bij een nieuw huis. Zo zal er bij de woning tevens een tuin komen, maar hoe richt je dat nou precies in? Een loungeset kopen  kan natuurlijk zeker, maar dan is de tuin nog lang niet af. Hiervoor zou je een tuinarchitect in kunnen huren, maar het inrichten van een moderne tuin zou je ook zelf kunnen doen.

Moderne tuinen zijn in Nederland op het moment namelijk mateloos populair. Dit komt onder meer doordat de moderne stijl in elke tuin past. Het formaat maakt hierbij eigenlijk helemaal niet uit, dus ook bij een klein oppervlakte kun je gebruik maken van deze stijl. Een moderne tuin laat zich kenmerken door de strakke lijnen, maar ook door de geordende patronen en objecten die tijdloos worden weergegeven. Dit klinkt mogelijk als abstract gebrabbel, maar het houdt in dat je je gehele leven lang kunt genieten van de moderne tuin die je aanlegt bij je nieuwe woning.

De meeste moderne tuinen hebben geen vormen of meubels die erg opvallen of in het oog springen. Toch wordt deze stijl ook niet echt gekenmerkt door soberheid. Een vijver of siergras is hierdoor ideaal voor een moderne tuin. Ook planten die zo goed als onderhoudsvrij zijn worden veel gebruikt bij dergelijke tuinen. Zulke planten over het algemeen relatief goedkoop, maar zijn ook eenvoudig om ervoor te zorgen dat de tuin er strak en modern uitziet.

Het is meestal best makkelijk om een moderne tuin te herkennen. De stijl maakt dus veel gebruik van strakke lijnen, maar heeft ook vaak een opzet die overzichtelijk en enigszins minimalistisch is. In een hoek van de tuin zal vaak een schuur of overkapping geplaatst zijn. Ook zal er verlichting geïnstalleerd zijn om ervoor te zorgen dat de tuin ook in de avond en nacht goed zichtbaar is. Daarnaast heeft een moderne tuin een luxueuze look waarbij wit, grijs en zwart veel gebruikt wordt.

Bron: van 09-03-2020