Nieuwbouw Nieuws

Inrichten van nieuwbouwwoning is mooie uitdaging

30-03-2020

Een nieuwe woning vraagt om veel beslissingen als het om de inrichting gaat. Dat is soms een tijdrovende bezigheid. Tegelijkertijd is het voor veel mensen een geweldig leuke uitdaging om een persoonlijke inrichting erop lost te laten.

Als de woning casco wordt opgeleverd moeten er grotere inrichting-keuzes worden gemaakt voor de badkamer bijvoorbeeld. Komt er een douche of een bad in of mogelijk beide? Wordt de badkamer betegeld of wordt er gekozen voor een ander materiaal? Mensen menen vaak dat hout niet in een badkamer thuishoort, maar dat is niet waar. Een wastafelmeubel van hout kan prima mits het hout goed behandeld is tegen vocht. Zonder zorgen kan zo’n meubel geplaatst worden en de badkamer een prachtige en zeker stijlvolle uitstraling geven.

Als in een cascowoning badkamer en keuken zijn ingedeeld, volgt de verdere inrichting. Er hoeft niets verwijderd te worden van vorige bewoners. Dat scheelt veel hoofdbrekens. Eerst zijn wanden en vloeren aan de beurt, daarna volgt de verdere inrichting. Meubels krijgen een plaats en voor in de keuken of open keuken wordt een eethoek gekozen.

Stoere en stevige ronde tafel is trend

We kennen allemaal de rechthoek tafel met plaats voor veel eters, maar ook aan een ronde eettafel passen veel stoelen. Ze zijn er in meerdere formaten en vooral de tafels van massief hout zijn stoer en stevig en momenteel een trend. Het hout is behandeld met een stevige lak waardoor het goed beschermd is.

De tuin bij een nieuwbouwwoning is veelal nog onontgonnen gebied. Een ruimte vol donkere aarde en zand. Dat kan in het begin wat lastig zijn omdat het zand het huis in wordt gelopen. Tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om de tuin helemaal naar eigen idee in te richten. Kies struiken, planten en bomen, een fijn terras, wel of geen gras en eventueel een veranda. Daarna volgt de inrichting met tuinmeubilair waar de loungebank tegenwoordig deel van uitmaakt. Een bank met heerlijke kussens, die gewoon -in alle mogelijke weeromstandigheden- buiten kan blijven staan.

Bron: van 30-03-2020