Nieuwbouw Nieuws

Nieuwe woning? Regel internet, tv en bellen!

15-04-2020

Nieuwe woning? Regel internet, tv en bellen!

Op een gegeven moment zal de bouw van je nieuwe huis eindelijk klaar zijn. Je mag dan natuurlijk in de woning trekken, maar voordat je dit doet moet je nog een aantal zaken regelen. Een onderdeel hiervan is het regelen van je internet, tv en bellen. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je huidige provider op je nieuwe adres niet actief is. Dan moet je dus alle opties gaan vergelijken op internetvergelijk.nl. Nadat je een keuze voor een pakket hebt gemaakt kun je dus overstappen naar een andere aanbieder.

Contractperiode

Alhoewel je uiteindelijk dus kunt overstappen moet je voordat je dit doet wel checken hoelang je huidige contract nog loopt. Als je in het eerste jaar zit van het contract dan heb je namelijk een opzegtermijn van een maand. Ditzelfde geldt ook als je in het tweede jaar zit bij een contract dat twee jaar duurt. Over het algemeen zitten de meeste mensen al een langere tijd bij hun huidige provider. Dan is er in principe geen opzegtermijn, dus kun je eenvoudig overstappen naar een andere provider.

Opzegging

Als je nog binnen de eerste contractduur zit dan moet je een reden geven voor de opzegging van het contract. Providers zien een verhuizing vaak niet als een geldige reden, al kan dit per bedrijf verschillen. Zo nu en dan kan het zelfs zo zijn dat je een boete of zogenoemde verhuiskosten moet betalen aan de provider. Dit komt doordat je een contract bent aangegaan en natuurlijk niet zomaar van af kunt. Daar staat dus dat bedrag tegenover.

Overstapservice

Als je een nieuwe provider hebt gevonden dan zul je er natuurlijk voor kiezen om te overstappen. Dit hoef je niet beslist zelf te doen, want je kunt ook gebruik maken van een overstapservice. Je nieuwe provider heeft vaak zo’n service. Hiermee zeggen ze je huidige pakket op, maar ze kunnen je ook uitleggen hoe je dit zelf moet doen. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je zelf je huidige contract moet opzeggen. Desondanks helpt de overstapservice hier dus bij, wat natuurlijk handig is. 

Bron: van 15-04-2020