Nieuwbouw Nieuws

Je nieuwbouwwoning afmaken!

17-04-2020

Het kopen van een nieuwbouwwoning heeft, ten opzichte van een bestaande woning, zowel voordelen als nadelen. Een nieuw pand voldoet aan alle nieuwe normen op bouwtechnisch gebied, is energiezuiniger en daarmee duurzamer en je betaalt geen overdrachtsbelasting, dus het kan in bepaald opzicht ook voordeliger zijn. Daar staat tegenover dat je er rekening mee moet houden dat de woning extra goed moet worden gecontroleerd op eventuele fouten die tijdens de bouw door de aannemer zijn gemaakt. Ook kun je de woning niet direct gaan inrichten, omdat je eerst het nog aanwezige vocht zult moeten verdrijven door de woning geleidelijk warm te stoken. Kies je voor een casco nieuwbouwwoning, dan heb je een aantal zaken volledig in eigen hand. Je kunt dan zelf je nieuwbouwwoning afmaken naar eigen wens.

Inrichten naar je eigen smaak

Een nieuwbouwwoning wordt over het algemeen bij oplevering voorzien van sanitair, maar misschien is het ontwerp daarvan helemaal niet naar jouw smaak. Je kunt er ook voor kiezen om zelf de badkamer en het toilet te (laten) plaatsen en de woning zo meer te laten aansluiten bij jouw karakter. Een nieuwe badkamer financieren is natuurlijk ook mogelijk. Er is dan echter wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden:

* Maatwerk is duurder dan standaard voorzieningen. Je hebt er dus een hoger budget voor nodig om alles naar jouw wens in te richten.

* Het aanleggen van sanitair is geen eenvoudige klus, je hebt er vakkennis voor nodig om tot een bevredigend eindresultaat te komen.

* Je zult een goede planning moeten maken in samenspraak met je leverancier. Op bepaalde zaken zit soms een behoorlijke levertijd en ook de vaklieden moeten beschikbaar zijn.

* Een goede begroting is essentieel, je wilt immers niet voor financiële verrassingen komen te staan. Maak duidelijke afspraken en leg die schriftelijk vast.

Tegenwoordig is geld lenen voor een nieuwe keuken de normaalste zaak van de wereld. Keukens heb je in veel soorten, maten en prijsklassen, maar ze hebben doorgaans met elkaar gemeen dat je het geld ervoor meestal niet op je rekening hebt staan. Het kopen van een keuken op afbetaling via een financieringsregeling door de verkopende partij is in veel gevallen onnodig duur. Het voordeligst ben je uit door zelf een lening af te sluiten. Maak gewoon een berekening van de totale kosten, zodat je precies weet hoe hoog de lening precies moet zijn.

Bron: van 17-04-2020