Nieuwbouw Nieuws

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning: 4 verhuistips

23-04-2020

Heb je een nieuwbouwwoning gekocht en ga je binnenkort verhuizen? Dan zijn een paar handige verhuistips vast welkom. We helpen je graag op weg door 4 belangrijke punten op een rij te zetten. Noteer het eventueel voor jezelf zodat je zeker weet dat de verhuizing soepel zal verlopen.

Tip 1. Bereid je goed voor op de verhuizing

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bij iedere verhuizing is het verstandig om ruim van tevoren een planning te maken. Zet alle stappen op papier en begin zo vroeg mogelijk met deze to-do lijst. Sorteer alle spullen en pak het goed in, regel verhuishulp en geef de juiste datum door aan de verhuiswagen. Wil je niet overweldigd raken door een overvloed aan verhuisdozen in je nieuwbouwwoning? Sla bepaalde spullen dan tijdelijk op in een opslagruimte. Kubox heeft hier een ideaal systeem voor bedacht. Ze bezorgen een opslagbox namelijk gratis bij je thuis. Na het inladen halen ze het op en wordt het veilig bewaard in de opslag bij jou in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in de omgeving van Amsterdam? Dan is een thuisbezorgde opslagruimte in Amsterdam een ideale oplossing. Zodra je de spullen weer nodig hebt, komen ze het natuurlijk zo snel mogelijk brengen. Je kunt simpelweg de gewenste datum doorgeven. Dat scheelt een hoop ritjes naar de self-storage locatie tijdens de drukke verhuisperiode! Ook is deze contactloze manier van opslag een hele veilige keuze in tijden van het coronavirus. Zeker voor de kwetsbare groepen. De box wordt bij je thuisbezorgd door Kubox zonder fysiek contact met de chauffeur.

Tip 2. Sluit op tijd contracten af voor gas, elektriciteit en internet

Het is fijn om na je verhuizing meteen gebruik te kunnen maken van gas, elektriciteit, internet, tv en telefoon. Zorg er daarom voor dat je op tijd alle contracten hebt afgesloten. Zoek een voordelige leverancier uit die het beste past bij jouw situatie. Dit kan eventueel aan de hand van een vergelijkingstool.

Tip 3. Zorg ervoor dat de woning is aangesloten op de waterleiding

In de meeste gevallen is jouw nieuwbouwwoning al aangesloten op de waterleiding. Vraag dit toch voor de zekerheid even na. Het is daarnaast belangrijk om aan het begin alle kranen goed door te laten lopen voor gebruik. In nieuw aangelegde waterleidingen kunnen namelijk nog schadelijke stoffen aanwezig zijn.

Tip 4. Pas jouw verzekeringen aan op de nieuwe woonsituatie


Vergeet tot slot niet om alle verzekeringen na te lopen. Past jouw huidige inboedelverzekering of opstalverzekering nog bij je nieuwe woonsituatie of moeten er dingen aangepast worden? Geef natuurlijk ook op tijd het nieuwe adres door aan je verzekeraar.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Bron: van 23-04-2020