Nieuwbouw Nieuws

Nieuwbouwwoning slim en stijlvol inrichten

01-05-2020

Je bent door de loting gekomen en sinds kort trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning. Gefeliciteerd! Nu is het tijd om na te denken over de inrichting van je nieuwe huis. Hoe pak je het aan en waar moet je rekening mee houden? We helpen je graag op weg aan de hand van dit artikel.

Maak een plattegrond van de nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning inrichten is geen klein klusje. Je moet alles vanaf het begin opbouwen en bedenken. Uiteraard is dit leuk en spannend, maar dit kan ook best overweldigend zijn. Het kan helpen om voor jezelf een digitale of papieren plattegrond te maken. Zo kun je eenvoudig schuiven met meubels en de perfecte indeling bepalen. Gebruik de plattegrond ook meteen om een duidelijk lichtplan op te stellen. Dit maakt het kopen van de juiste verlichting een stuk gemakkelijker.

Verhuis niet direct alle spullen

Probeer ervoor te zorgen dat de basis af is voor de verhuizing. Laat de vloer op tijd leggen en werk de muren helemaal af. Daarna kun je de noodzakelijke meubels en spullen naar de nieuwbouwwoning verhuizen. Berg de rest van de spullen tijdelijk op in een opslag bij jou in de buurt. Woon je tussen Den Haag en Delft in? Dan is een opslag in Rijswijk waarschijnlijk een handige locatie. Door niet meteen je hele inboedel in de nieuwe woning te zetten, ontstaat er geen chaos. Je kunt alles rustig uitpakken en op de juiste plek zetten. Daarna is het een kwestie van langzaam aanvullen met de andere spullen. De items die je niet nodig hebt, kun je veilig laten staan in de opslagunit. Hiermee voorkom je een propvol berghok of een overvolle zolder.

Maak een moodboard voor de woonstijl

Nu je je hebt verdiept in een geschikte opslagruimte en de juiste indeling, is het tijd om na te denken over de woonstijl. Maak per kamer een moodboard om jouw smaak duidelijk naar voren te laten komen. Aan de hand hiervan kun je eenvoudig het kleurenpalet voor het interieur bepalen. Pak deze inspiratiebeelden er regelmatig bij tijdens het (online) shoppen. Voordat je iets nieuws koopt, kun je checken of de stijl en het materiaal wel overeenkomt met jouw moodboard.

Maak de nieuwbouwwoning persoonlijk

Een nieuwbouwwoning is modern, maar heeft nog weinig karakter. Deze persoonlijkheid moet je er zelf inbrengen. Bijvoorbeeld met de meubels, kleuren en accessoires. Laat jouw stijl duidelijk terugkomen! Hang persoonlijke foto’s aan de muur en richt een hoekje in dat perfect past bij jouw hobby. Dan ga je je pas écht thuis voelen.

Bron: van 01-05-2020