Nieuwbouw Nieuws

De trend van de afgelopen jaren. Beton cire in je nieuwbouwhuis

01-05-2020

Een “eyecatcher” in je nieuwbouw

Gewaxt beton is een blikvanger! De rauwe en elegante stijl maakt er een modieuze vloerbedekking van. Ongeacht of het satijn, glanzend of gekleurd is, het biedt een onvergelijkbare materiaal-continuïteit als je besluit om het zowel op de vloeren als op de muren te gebruiken. Het is vrij van voegen, rauw, verfijnd en stijlvol. Dit geeft je nieuwbouw een echte meerwaarden tegenover het gebruik van elke andere soort vloerbekleding. Dit type beton heeft ook de bijzondere eigenschap om in de loop van de tijd een mooi patina te vormen.

De voordelen van gewaxt beton

Beton cire heeft geen zichtbare lijnen of voegen! De indruk van de kamer wordt aanzienlijk vergroot, omdat er geen visuele grenzen zijn door voegen. Het is een warme en comfortabele vloerbedekking die zacht aanvoelt. Het heeft ook een aangename oppervlaktetemperatuur dankzij het in de samenstelling opgenomen kwarts. Het is uiterst comfortabel om op blote voeten te lopen.

Een heel duurzame vloer


Naast een goede isolator is hij ook perfect geschikt voor vloerverwarming. Slijtvast, kras- en stootvast, het is een garantie voor duurzaamheid. Ideaal dus voor vloeren met veel verkeer. Houd er rekening mee dat het oorspronkelijk bedoeld was voor industriële vloeren! Het mengen van beton, specifieke additieven, lak en was zorgt ervoor dat het niet breekt als er een zwaar voorwerp op valt.

Esthetisch en onderhoudsvriendelijk

Beton ciré is esthetisch en resistent, maar ook zeer onderhoudsvriendelijk! Je kunt elk product gebruiken dat is ontworpen voor gewaxt beton, maar een goede stofzuigerbeurt gevolgd door reiniging met een sopje of een neutraal product is misschien meer dan genoeg. Merk op dat gewaxt beton dankzij de afwezigheid van voegen op zichzelf hygiënisch is.

Het is een goede allrounder in alle mogelijke stijlen

Gewaxt beton heeft een groot voordeel vergeleken met andere materialen: het kan overal worden gebruikt! In elke kamer er van het huis, natuurlijk…,maar ook op je muren, werkbladen, douchebakken, wastafels.

Gewaxt beton kan worden gecombineerd met alle interieurstijlen. Het is ideaal voor een minimalistische en moderne sfeer maar het versterkt ook de traditionele decoratie en het meubilair.

Van de meest klassieke tot de meest hedendaagse, alle interieurs vinden er nu een bondgenoot in, want het scala aan kleuren en aspecten zoals mat, glanzend of met een texttuur, is breed. Als je overweegt om je nieuwbouw een echt esthetische afwerking te geven hou er dan rekening mee dat beton cire kopen vrij duur is. De prijs ligt tussen de 110 en 150 euro (excl. btw) per aangelegde vierkante meter.Ontdek meer over bouw en infra op: https://www.sierbetononline.nl/infra-bouw

Bron: van 01-05-2020