Nieuwbouw Nieuws

Waarom een fotomuur een goed idee is voor je nieuwe huis

06-05-2020

Heb je een prachtige, kale nieuwbouwwoning die je helemaal naar eigen smaak in mag gaan richten? Dan ben je vast het nodige onderzoek aan het doen. Want waar komen de meubelstukken te staan, welke interieurstijl ga je hanteren en wat doe je eigenlijk met die kale muren? Een geweldige en vooral stijlvolle manier om je nieuwe huis te decoreren is middels een fotomuur. Waarom? Dat vertellen er je graag!

1. Het past bij iedere interieurstijl

Een fotomuur past bij iedere interieurstijl. Heb je een industrieel interieur, dan maak je jouw fotomuur in de vorm van een stijlvolle Hexagon. Heb je een landelijk interieur? Dan kies je voor iets zachts en warms zoals een cirkel. Naast de vorm van je fotomuur kun je natuurlijk ook de foto’s helemaal naar je interieurstijl aanpassen door bepaalde kleuren en stijlen te selecteren of toe te passen.

2. De puntjes op de i

Een fotomuur past niet alleen bij iedere interieurstijl: het geeft je ook de mogelijkheid om de puntjes op de i te zetten en je interieurstijl te benadrukken. Zo laat je een Hollywood thema perfect naar voren komen door allerlei glossy foto’s met een toffe nabewerking te kiezen, of passen je zwart-wit foto’s perfect bij het industriële interieur!

3. Persoonlijk én hip

Je kunt in iedere woning wel persoonlijke foto’s vinden: logisch natuurlijk, foto’s zorgen ervoor dat de woning lekker persoonlijk wordt. Maar het hele huis volhangen met allerlei familieplaatjes zorgt niet direct voor een strakke, overzichtelijke uitstraling. Een fotomuur zorgt er daarentegen voor dat je al je favoriete familiefoto’s aan de muur hebt hangen en een overzichtelijke, strakke en vooral super hippe uitstraling behoudt!

4. Een ruimtelijk gevoel

Kleine accessoires (zoals ook fotolijstjes) maken dat een ruimte kleiner oogt. Grote accessoires zorgen daarentegen voor een ruimtelijk gevoel. Met al je favoriete foto’s samengevoegd in een fotomuur zorg je dus niet alleen voor overzicht, maar krijgt de ruimte ook nog eens een ruimtelijk gevoel. Ideaal om een kleine, smalle ruimte zoals de hal een stuk ruimer te laten lijken!

5. Makkelijk aan te passen

Net als foto’s in lijstjes kun je ook de foto’s van je fotomuur regelmatig vervangen door een nieuwe collectie. Pas je jouw interieurstijl bijvoorbeeld aan of heb je een nieuw kleurenthema: dan kies je gewoon nieuwe, passende foto’s voor jouw fotomuur en je interieur krijgt meteen weer een flinke boost! Heb jij al een fotomuur in je huis? Op welke manier zou jij een fotomuur gebruiken om je interieurstijl een boost te geven? 

Bron: van 06-05-2020