Nieuwbouw Nieuws

Ga de strijd aan met de werkdip!

25-05-2020

Een lange dag op kantoor kan erg vermoeiend zijn, zeker tegen een uur of 4 merk je dat je minder concentratie en energie hebt. Dat is heel normaal, maar wat kun je er tegen doen? Je hebt wel je taken die afgerond moeten worden die dag! SKEPP geeft jou tips zodat jij de werkdip tegen kunt gaan!

1. Beweeg zoveel mogelijk

Een kantoordag gaat over het algemeen gepaard met veel zitten achter je computer. En dat terwijl beweging juist zo goed voor je is! Door veel te blijven bewegen zorg je ervoor dat je hersenen geprikkeld blijven waardoor jij weg blijft van de werkdip. Ga bijvoorbeeld wandelen in de middagpauze. Zo ben je niet alleen in beweging maar geniet je ook van de frisse lucht van buiten. Je zult merken dat wanneer je gewandeld hebt, je met een frisse blik weer aan het werk kunt. Veel bewegen is gezond voor lichaam en geest!

2.Gemotiveerd door muziek

Voor de één zorgt het voor afleiding, voor de ander helpt het bij het concentreren. We hebben het over muziek op kantoor. Muziek luisteren op kantoor heeft een positief effect op de productiviteit en motivatie. Muziek zorgt ervoor dat je creatiever wordt en goede ideeën krijgt. Muziek is niet alleen goed voor de motivatie, het zorgt ook voor een goede stemming! Als er een leuk liedje op de radio is, krijg je gelijk een vrolijk gevoel. En weg is die werkdip!

3. Stel een realistische to- do lijst op

Door op te schrijven waar jij op een dag aan wilt werken, blijf je gemotiveerd. Door de taken op te schrijven die jij af wilt krijgen, ben je meer gemotiveerd om ze ook daadwerkelijk af te ronden. Je hebt namelijk een doel voor ogen. En geef toe, hoe goed voelt het als jij je taken één voor één af kunt strepen? Iedereen wil doelen behalen op een dag, hoe groot of klein ze ook zijn. Begin je dag met het opstellen van een to- do list om te voorkomen dat je in een werkdip raakt. Heb je een taak helemaal afgerond? Streep deze dan van je lijstje! Je zult merken dat je aan het eind van de dag meer hebt gedaan dan dat je van tevoren had kunnen bedenken.

Ben jij klaar om de werkdip te verslaan?

Na het lezen van dit blog ben je helemaal voorbereid om de werkdip te verslaan. Nu is het aan jou om deze tips in praktijk te gaan brengen. Nog een extra tip om de werkdip tegen te gaan is om af te wisselen tussen je verschillende taken. Zo kun jij de concentratie beter vasthouden. En daarna kun je de taken van je lijstje strepen! Een ergonomische werkplek draagt ook bij aan het verslaan van de werkdip. Een comfortabele plek zorgt ervoor dat je minder snel wordt afgeleid door pijntjes. Welke tips ga jij gelijk inzetten?

Bron: van 25-05-2020