Nieuwbouw Nieuws

Kunstgras om je tuin snel groen te maken

08-06-2020

Er zijn enorm veel voordelen op te noemen als het gaat om kunstgras. Het is niet voor niets zo populair tegenwoordig. Als je het vergelijkt met een gazon van echt gras heeft kunstgras zoveel voordelen, dat een keuze maken niet zo moeilijk meer zou moeten zijn. De aanschafkosten liggen misschien iets hoger, maar als je kijkt naar de onderhoudsvriendelijkheid, dan is deze investering zo weer goed gemaakt. Echt gras moet daarnaast ook veel vaker worden vervangen. Tel daar de kosten bij op aan bij zaaien, water en bemesting en je zult zien dat je op termijn stukken goedkoper uit bent.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras is heel erg sterk en gaat daardoor lang mee. Daarnaast blijft je tuin het hele jaar groen met een minimale inspanning. Ideaal als je geen groene vingers hebt of gewoon niet zoveel tijd aan een groene tuin wilt besteden. Omdat het zo sterk is kun je je kinderen er dag in dag uit op laten spelen, zonder dat de grasmat beschadigt.

Kunstgras staat erom bekend dat het duurzaam is. Een goede kwaliteit grasmat gaat wel vijftien jaar mee, soms zelfs langer. En na al deze jaren ziet het er nog steeds mooi uit, ongeacht de weersomstandigheden. Fel zonlicht heeft geen effect op kunstgras, het verkleurt namelijk niet; het blijft altijd die frisse, groene kleur houden. Ook is kunstgras sterk genoeg om bijvoorbeeld een zwembad te plaatsen, of speeltoestellen. Na verwijdering van het zwembad gaan de sprieten uit zichzelf weer omhoog staan, of je kunt de grasmat opborstelen.

Veiligheid en garantie

Overweeg je om een nieuwe grasmat aan te schaffen, maar ben je benieuwd of het wel veilig is? Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je kinderen en huisdieren? Kunstgras is vaak in het nieuws geweest en helaas niet altijd positief. Begrijpelijk dus dat je je daar zorgen over maakt. Maar als het kunstgras is voorzien van een veiligheidscertificaat hoef je je geen zorgen te maken. Alle kunstgrasmatten van goede kwaliteit zijn volgens de EN 71-3 norm getest. Deze norm is zeer kritisch en wordt ook gebruikt om kinderspeelgoed op veiligheid te testen. Ook wordt op de meeste kunstgrasmatten een 8 jaar UV garantie gegeven.

De uitstraling van kunstgras

Kunstgras lijkt tegenwoordig precies op echt gras. Vroeger kon je duidelijk het verschil zien tussen echt gras en kunstgras, maar door nieuwe technologische ontwikkelingen zie je nu bijna geen verschil meer.

Dus, twijfel je nog aan het kopen van nepgras? Dan zetten we nogmaals de vele voordelen voor je op een rij. Allereerst hoef je kunst gras niet te maaien, wat je enorm scheelt in tijd (vooral in de zomer). Het heeft geen water nodig (scheelt in de waterkosten) en het hoeft ook niet bemest te worden. Ondanks de verschillende weersomstandigheden, is je kunstgrasmat altijd mooi en groen. Het heeft daarnaast bijna geen onderhoud nodig. Je kunt er veelvuldig gebruik van maken, zonder dat het slijt of verkleurt. Kunstgras is zacht en makkelijk schoon te houden en veilig voor huisdieren en kinderen. Het laat water door, waardoor je nooit last hebt van modderpoelen, plassen of overstromingen.

Bron: van 08-06-2020