Nieuwbouw Nieuws

Jouw ideale nieuwbouwwoning bouwen - Wij geven je tips!

10-06-2020

Nieuwbouwwoning bouwen? Dan ben je helemaal bij de tijd. De Nederlandse huizenmarkt gaat goed en is momenteel zelfs echt booming. Niet alleen de prachtige oude (grachten)panden zijn populair, maar we zien ook een stijgende vraag naar nieuwbouwwoningen. Dat is ook helemaal niet gek, want deze woningen hebben zo ontzettend veel te bieden. Lees hier waarom je kunt kiezen voor een nieuwbouwwoning en hoe je hier je droomwoning van kunt maken.

Kiezen voor een nieuwbouwwoning

Er zijn een hoop redenen op te noemen waarom je kiest voor het bouwen van een nieuwbouwwoning. Niet alleen om de strakke en rustgevende uitstraling die de woning heeft, maar ook om andere factoren. Zo kun je met een nieuwbouwwoning onder andere veel geld besparen aan energiekosten, zijn de onderhoudskosten relatief laag, kun je de ruimte van de woning optimaal benutten en kun je de woning precies ontwerpen zoals jij wenst en waar jij behoefte aan hebt.

Energiebesparing

Net zoals wasmachines, koelkasten en auto’s hebben ook woningen een energielabel. Hoe hoger in het alfabet (A+++ is het hoogst). Nieuwbouwhuizen starten al hoog in de lijst, namelijk bij A. Dit houdt in dat de woning energiezuiniger is, waardoor niet alleen je voetdruk op het milieu beperkt wordt maar ook je energiekosten lager zijn. Wil je het helemaal zuinig hebben? Kies dan voor een nul-op-de-meter woning. Dit is een nieuwbouwwoning die, zoals de naam zelf het eigenlijk al een beetje zegt, ervoor kan zorgen dat jouw energierekening aan het eind van het jaar op nul staat. Huh wat?! Ja echt, het kan dus echt! Hoewel dit misschien wel het ene uiterste is, is een ‘reguliere’ moderne woning ook al vrij energiezuinig.

Relatief lage onderhoudskosten

Misschien erg vanzelfsprekend, maar zoals je weet is alles in je nieuwbouwwoning nieuw. Dit merk je voornamelijk in de eerste jaren dat je erin woont. Als het goed is zijn er dan vrijwel geen, tot lage onderhoudskosten. Met behulp van de juiste architect is je huis gebouwd met de nieuwste technieken en kun je een onderhoudsplan voor meerdere jaren afsluiten. Zo kom je niet voor onprettige verassingen te staan.

Optimaal benutten ruimte

Het mooie aan een nieuwbouwwoning is dat de ruimtes over het algemeen vierkant zijn. Hierdoor is het mogelijk om de gehele ruimtes optimaal te benutten. Over het algemeen zijn nieuwbouwhuizen niet alleen een stuk ruimtelijker dan bestaande huizen, maar ze zijn vaak ook een heel stuk lichter. Deze woningen hebben meestal hoge plafonds en hogere deuren. Hiernaast zijn trappen vaak ook wat breder ontworpen, waardoor ze een stuk minder steil zijn dan bestaande/ oudere woningen.

Eigen design

Wat voor veel mensen een verademing is, is het feit dat jij je nieuwbouwwoning precies kunt bouwen naar jouw eisen, wensen en behoeften. Je mag letterlijk alles zelf kiezen. Als het nou om de keuken, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer, de wc, de bijkeuken, de logeerkamer, de werkkamer, dakkapel, gangen, aanbouw, opbouw, erker, kamer en suite of welke kamer het dan ook gaat: alles mag en kun je zelf kiezen en volledig in laten bouwen naar wens. Denk aan mooie inbouwkasten of een rechthoekig vlak in de muur waar precies je tv past. Alles kan!

Goede isolatie

Nieuwbouwhuizen zijn (zoals eerder gezegd) gebouwd met de nieuwste technieken. Dit is niet alleen gunstig voor de reeds genoemde punten, maar ook voor de isolatie. Goede isolatie zorgt ervoor dat je comfortabel en prettig kunt wonen. Hiernaast zorgt het ervoor dat je huis in de winter beter warmte vasthoudt en in de zomer meer koelte. Ook is een goed geïsoleerd huis beter voor het milieu, want doordat de ruimte meer warmte vast blijft houden, heb je een lager energieverbruik. Erg fijn, want hierdoor heb je ook minder stookkosten. Zo hou je meer geld over voor andere (leukere) dingen voor in je nieuwe woning, bijvoorbeeld meubels en gezellige home accessoires.

Het belang van de juiste ventilatie

Waarschijnlijk wist je dit nog niet en kan het even afschrikken, maar gemiddeld zijn wij zo’n 80% van onze tijd binnen. Gedurende deze tijd ademen wij steeds dezelfde lucht binnen die in het gebouw rondhangt of de ruimte. Deze lucht wordt er natuurlijk niet echt bepaald frisser en schoner op. Als dit gebouw (of huis) niet goed is geventileerd, dan kan dit allerlei problemen met zich meebrengen, namelijk:

• Hoofdpijn

• Uitdroging van de huid

• Duizeligheid/ je licht voelen in je hoofd

• Droge en prikkende ogen

• Ademhalingsproblemen

• Huiduitslag

• Donkere kringen onder je ogen

• Vermoeidheid

Hoe ventileren

Het is dus vrij duidelijk dat jij je nieuwbouwwoning goed moet laten ventileren. De enige vraag die er nog is, is hoe je dit dan het beste kunt doen. Het voordeel is dat je bij de bouw helemaal zelf kunt kiezen welk ventilatiesysteem jij het best bij jouw eigen situatie vindt passen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een wtw unit of een mechanische ventilatie aan te laten sluiten. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om deze door een professioneel bedrijf te laten inbouwen. Zo weet je zeker dat het in een keer goed gaat en niet weer je hele muur open gemaakt hoeft te worden. Laat je ventilatiesysteem ook regelmatig onderhouden. Een jarenlange expert op het gebied van ventilatie onderhoud is Feenstra. Wij raden je uit eigen ervaring echt aan om contact met hen op te nemen voor een vrijblijvend advies.

Indrukwekkende materialen maken een unieke woning

Last but not least, bouw materialen. Dit is erg belangrijk om je nieuwbouwwoning sfeer te geven en uniek te maken. Hoewel nieuwbouwwoningen over het algemeen erg op elkaar lijken en door hun minimalistische uiterlijk soms wat saai kunnen ogen, is het natuurlijk altijd mogelijk om er wel een jaloersmakende en unieke woning van te maken. Combineer voor bijvoorbeeld een luxe uitstraling pleister witte muren met massiefhout en natuursteen. Vind jij het belangrijk dat jouw woning zo duurzaam mogelijk is? Kies bijvoorbeeld voor een Sedumdak of zonnepanelen. Ook hier kun je geheel zelf bepalen waar je voor kiest en wat aansluit bij jou wensen en behoeften.

Kortom, kies voor een nieuwbouwwoning en maak van jouw woning een ultieme droomwoning!

Bron: van 10-06-2020