Nieuwbouw Nieuws

Wordt dit uw langste zomer ooit?

12-06-2020

Misschien wel wanneer u besluit de grens tussen binnen en buiten te vervagen! De Nederlandse zomers kunnen ons maar niet lang genoeg duren. Zodra de eerste zonnestralen onze huid beroeren voelen we het allemaal diep van binnen. We willen weer naar buiten! Hoe zou het zijn als we buiten naar binnen konden halen? Als we toch het licht en de lucht van buiten konden ervaren, zonder te worden blootgesteld aan de elementen? Zou het niet fijn zijn als u dat allang geplande tuinfeest niet hoefde af te zeggen? Als uw bezoek kan blijven zolang het gezellig is, en niet zolang de muggen het toelaten? Al wel eens over een tuinkamer nagedacht?

Tuinkamers zijn helemaal hot en dat is niet zonder reden. Tuinkamers zijn een investering in zowel uw huis als in uw tuin, het is een investering die binnen enkele jaren wordt terugverdiend, een investering die zal worden gewaardeerd door uw vrienden, kennissen en familie. Maar wat is nu precies een tuinkamer?

Onder een tuinkamer verstaan we een afgesloten ruimte in de tuin of vlakbij het huis. Een tuinkamer wordt wel eens verward met een serre, maar het verschil is behoorlijk. Een tuinkamer maakt bouwkundig gezien geen onderdeel uit van het huis. Een tuinkamer kan worden geplaatst en gewijzigd zonder dat dit invloed heeft op het huis zelf. Een serre is als het ware een aangebouwde kamer aan het huis. Vanuit een serre kunt u ook altijd direct uw woning inlopen, vanuit een tuinkamer is dit niet altijd het geval. Tuinkamers zijn meestal niet geïsoleerd, vaak is de warmte die wordt opgewekt door de zon voldoende om de temperatuur naar behaaglijke hoogtes te drijven. Maar wat als dit niet zo is? Hoe bereik ik dan een behaaglijke tuinkamertemperatuur? Het mooie van een tuinkamer is dat hij overwegend van glas gemaakt is. Doordat de zon via de ruiten de tuinkamer verwarmt, stijgt de temperatuur vaak verrassend snel. Vindt u het toch nog koud s ’avonds? Dan kunt u altijd voor het gemak van een terrasheater of straalkachel kiezen.

Houtgestookte tuinhaarden.

Geen grote tuin? Dan is er misschien geen ruimte voor een tuinkamer. Toch betekend dit niet dat u in de kou hoeft te staan tijdens frisse zomerdagen. Heeft u al wel eens een tuinhaard overwogen? Wij hebben tuin sfeerhaarden in allerlei modellen, zowel op gas als op hout. Voor een gering bedrag heeft u al een instapmodel haard. Houtkachels zijn erg geschikt als buitenhaard omdat ze snel op temperatuur komen en er geen brandstoftoevoer nodig is.

Bron: van 12-06-2020