Nieuwbouw Nieuws

Een nieuwe tuininrichting als project?

01-07-2020

Toe aan een project om je tanden in vast te zetten? Ga aan de slag met een nieuwe tuininrichting. Hoe je het ook went of keert, een verzorgde tuin inrichting zorgt ervoor dat jij, en wellicht je gezin een écht thuisgevoel krijgen.

Zet je wensen op een rij

Hoe komt jouw tuin eruit te zien? Wordt het een terras met alles erop en eraan voor late avonden met je vrienden? Of wordt het een speelparadijs voor de kids? Misschien wil je wel het gevoel hebben dat je in een natuurgebied loopt. Door goed voor ogen te hebben wat je wensen zijn, kun je ook een betere schatting maken van de kosten. Wat ook in de kosten kan schelen, is om het je eigen project te maken. Ben jij een echte klusser? Misschien lukt het je dan om zelf de tuin aan te leggen.

Begin met de fundering

Ligt je tuin nog helemaal overhoop? Of wil je helemaal overnieuw beginnen met de tuin? Er zijn dan een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan hoe je de tuin verdeeld. Zo is de juiste plek voor het terras vaak de plek waar de zon het meest schijnt. Maar het kan ook zijn dat je dat juist liever niet wilt.

Ga je voor een groene of onderhoudsvriendelijke tuin? Om een groene tuin te onderhouden moet je natuurlijk wel graag in de tuin aan het werk zijn. De onderhoudsvriendelijke tuin werkt goed voor mensen die liever een groter terras hebben dan een groot gazon. Zo maak je de verdeling waar ieder stukje voor de tuin voor gaat dienen.

Kies je favoriete tuinmeubilair uit

Hoewel ze erg verschillend zijn bestaan zowel een groene als een onderhoudsvriendelijke tuin uit hetzelfde concept. Een heerlijke plek om te ontspannen buitenshuis, omgeven door een stukje natuur wat je zelf hebt mogen inrichten. Echt genieten doe je in mooi en comfortabel tuinmeubilair. Heerlijk barbecueën of borrelen tot in de late uurtjes doe je door met goed gezelschap aan tafel te schuiven. Of ga je onderuit gezakt in het zonnetje zitten op een mooie tuinbank van Kees Smit? Wat je ook doet, wanneer je geniet doe je het goed.

Bron: van 01-07-2020