Nieuwbouw Nieuws

Is een traplift mogelijk in mijn nieuwbouwwoning?

13-07-2020

Past een traplift wel op de trap van mijn nieuwbouwwoning? Het is een veelgestelde vraag aan fabrikanten van trapliften. De ene nieuwbouwwoning is de andere niet en dat geldt natuurlijk ook voor de trappen die erin geplaatst worden. Een rechte trap, een trap met één of juist meerdere bochten of een spil- of wenteltrap; er is volop variatie. Ook binnen de ‘trapcategorieën’ is er veel verschil. Maar past daar dan wel een traplift op? Het antwoord is duidelijk: jazeker. Maar het neemt niet weg dat een lift voor de trap laten installeren lastig blijft.

Eén traplift voor alle trappen

Een traplift is een maatwerkproduct. De lift moet immers perfect passen op uw trap en aansluiten bij uw persoonlijke wensen. Er bestaan dan ook verschillende modellen en uitvoeringen. Maar, niet elk model past op elke trap. Koninklijke Otolift Trapliften ontwierp daarom de innovatieve Otolift Modul-Air: een traplift die geschikt is voor vrijwel alle trappen. Hoe dat mogelijk is? Door slim gebruik te maken van modulariteit. De traplift wordt namelijk opgebouwd uit onderling uitwisselbare modules. En dankzij een ‘bibliotheek’ van ruim 200 modules is er ook voor uw trap een perfecte match.

Ook als u een hele smalle trap heeft. Dankzij de Reverse Drive Technology kan de stoel van de Otolift Modul-Air deels of geheel achteruit rijden. Deze traplift past daarom al op trappen vanaf slechts zestig centimeter breedte. Moet uw trap een flink hoogte overbruggen? Ook steile trappen met een hellingshoek tot 70 graden vormen geen enkele uitdaging voor deze traplift.

Binnenzijde of buitenzijde

De Otolift Modul-Air is daarnaast zo ontworpen dat plaatsing mogelijk is aan de binnen- én de buitenzijde. De meeste trapliften worden aan de buitenzijde geplaatst. Dat is de kant van de trap waar de treden het breedst zijn. Dat heeft echter gevolgen voor de beloopbaarheid van uw trap. Wilt u dat uw trap veilig beloopbaar blijft voor alle gebruikers? Dan is plaatsing aan de binnenzijde, de kant waar de treden het smalst zijn, de beste optie. Uw trapleuning kan in veel gevallen zelfs blijven zitten. En dat is wel zo veilig.

Korte levertijd

Een bijkomend voordeel van de modulaire opbouw van deze traplift is de korte levertijd. Door de modules op voorraad te maken in de fabriek, kan de Otolift Modul-Air al binnen 48 uur na opdracht op uw trap geïnstalleerd worden. En dat is heel fijn als u de traplift hard nodig heeft. Zo kunt u, ook als u moeite krijgt met traplopen, zo lang mogelijk in uw fijne nieuwbouwwoning blijven wonen. Je kunt ook een traplift huren bij Otolift.nl overigens!

Bron: van 13-07-2020